Smeće na Exitu: Tokom prve noći festivala sakupljeno više od 11 tona

Javno komunalno preduzeće Čistoća je sakupilo više od 11 tona otpada nakon prve noći ovogodišnjeg Exita.
Tokom trajanja festivala biće postavljeno 30 kontejnera specijalno opredeljenih za reciklažni otpad širom Petrovaradinske tvrđave.
Limenke, karton, PET ambalaža, plastika i drugi prikupljen otpad sa tvđave biće razvrstan, baliran i predat reciklerima na dalju preradu.
 
Osim za ovu namenu, postavljeni su kontejneri i za ambalažni otpad i kante od 240l na prostoru Tvrđave, kao i na sve najfrekventnije lokacije u okolini, pre svega u Podgrađe Petrovaradina, kao i na Keju žrtava racije.
Sve posude će se svakog jutra prazniti i odnositi na separaciju na Gradsku deponiju u Novom Sadu.
 
Sakupljanje ambalažnog otpada za reciklažu je organizovano od strane JKP Čistoća, u saradnji sa Exit fondacijom i kompanijom "Gogić plastika".
  • David

    10.07.2022 09:53
    đubrići
    Malo radikalniji pristup treba im ostaviti za naredni dan možda će im (učesnicima) sinuti da ipak ponesu sledeći put sa sobom ili da u tome borave. Briga večinu posetilaca oni su platili između ostalog da bacaju. Nema toliko velikog kontejnera kod nas. Tu su organizatori EXIT-a pogrešili što ne štampaju flajere o odlaganju odpadaka kad već imaju flajere o izvođačima
  • Zasto

    08.07.2022 22:05
    Ne razmišljamo o paljenju đubreta ako već imamo toliko i iskoristimo ga za proizvodnju el. energije?!?! Ah, da, živimo u Srbiji...
  • Banderaš

    08.07.2022 21:39
    PDV
    A koliko se miliona slije u gradsku,republičku kasu!? Koliko hiljada porodica živi od zarade od EXITA? Koliko miliona € ostave u Srbiji dragi gosti tokom posete ? Koliko se novih poznanstava ostvari,koja je to ogromna pozitivna reklama za našu državu po celom svetu, posle grozota koju su srbi napravili po bosni,kosovu,hrvatskoj i taj užas posmatrao čitav svet!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti