Pastor: Spremni smo da budemo deo nove vlasti

Predsednik Skupštine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor rekao je da je ta stranka spremna bude deo parlamentarne većine.
Pastor: Spremni smo da budemo deo nove vlasti
Foto: 021.rs
Dodao je da stranka participira u radu vlade s pozicija državnih sekretara, što su i do sada činili.
"Savesno, odano i odgovorno, kao i do sada", rekao je Pastor u intervjuu za Politiku.
On je naveo da su napokon dobijeni konačni izborni rezultati i da očekuje da će uskoro početi razgovori u vezi sa konstituisanjem Skupštine Srbije, a paralelno s tim o novoj Vladi Srbije.
 
Govoreći o bezbednosnim prilikama u pokrajini i Subotici, gde je došlo do sukoba migranata, on je istakao da "nelegalan prelaz granice nije ljudsko pravo", i da zaštita sopstvenih građana mora postati apsolutni prioritet.
 
Kako je rekao, ogroman pritisak migranata na pogranični pojas, nedavni oružani sukob u okolini Subotice, njihovo veoma često bahato ponašanje, naročito organizatora njihovog kretanja, ponašanje taksista koji ih svakodnevno dovoze do graničnog pojasa, čine građane uzrujanim, nesigurnim, nebezbednim.
 
"To se posebno odnosi na starije stanovništvo, na one koji žive sami, one koji žive u retko naseljenim područjima ili u malim polupraznim selima sa ostarelom populacijom. U tim područjima su neizdrživi uslovi života. Ljudi govore i misle da ih je država zaboravila, da su migranti bitniji od njih. Teško je suprostaviti se takvom ubeđenju", naglasio je Pastor.
 
On je rekao da je "krajnje vreme da se mnogo toga promeni u politici Srbije prema ovom pitanju, jer će migrantski pritisak biti sve veći".
  • David

    10.07.2022 09:42
    super plata
    Spremni na plate bez mukotrpnog rada itd., itd., do političke "zalužene" penzije
  • branko

    09.07.2022 21:05
    da li je moguće
    Za koju vi vlast niste spremni. Ima li takve ?
  • Gradjanin

    09.07.2022 16:23
    @Cole
    Bravo. Tog coveka bas nista nije sramota. Nije ga sramota da insistira na podizanju spomenika zrtvama 1944/45 ,i da pritom dostavi spisak osoba medju kojima je i puno ratnih zlicinaca( nevinim zrtvama svakako postovanje). Nije ga sramota,da u teecem mandatu sedi na celu vojvodjanskog patlamenta sa 4 poslanika od 120. A gde to ima,u kojoj parlamentarnoj demokratiji? U Madjarskoj mozda? Pa neci biti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti