Pravni fakultet: Ristivojević nije smenjen zbog "uvođenja sankcija Rusiji"

Pravni fakultet u Novom Sadu odbacio je kao netačne navode da je Branislav Ristivojević razrešen dužnosti dekana zbog navodnog "uvođenja sankcija Rusiji".
Pravni fakultet: Ristivojević nije smenjen zbog "uvođenja sankcija Rusiji"
Foto: 021.rs

Navode da je razlog smene to što je Ristivojević izgubio poverenje kolektiva.

Fakultet je, ističu, otvoren za naučnu i stručnu saradnju sa svima, naravno i sa naučnim i stručnim institucijama iz Ruske Federacije.

"Potpuno su netačni navodi prof. dr Branislava Ristivojevića, a posebno njegovi proizvoljni, neosnovani i politizovani zaključci koji su objavljeni u medijima a koji se tiču navodnog 'uvođenja sankcija Rusiji'", navedeno je u saopštenju, prenosi Sputnjik.
 
Radi tačnog informisanja javnosti, navode, profesor Ristivojević je odlukom Saveta Pravnog fakulteta, na sednici održanoj 7. jula, razrešen dužnosti dekana zato što je izgubio poverenje kolektiva.
 
Ističu da je Ristivojević "razrešen dužnosti zbog samovoljnog postupanja i donošenja odluka koje nisu u nadležnosti dekana, suprotno opštim aktima fakulteta, a bez znanja i odobrenja nadležnih organa ove visokoškolske ustanove".
 
On je, navode, bez odluke nadležnih organa fakulteta samostalno odlučio da se takmičenje u besedništvu, umesto na fakultetu, kao što je to tradicionalno bilo organizovano, održi na Zlatiboru i mimo Finansijskog plana fakulteta potrošio za to fakultetska sredstva.
 
Dodaju da je bez odluke Nastavno-naučnog veća o preduzimanju aktivnosti od značaja iz sfere međunarodne saradnje, samostalno organizovao o trošku fakulteta posetu studenata Ambasadi Ruske Federacije, što je suprotno Statutu fakulteta prema kome Nastavno-naučno veće odlučuje o nastavnoj i naučnoj saradnji sa institucijama u zemlji i inostranstvu.
 
Osim toga, ni posle posete, nije podneo nikakav predlog Nastavno-naučnom veću o bilo kom vidu saradnje, navedeno je u saopštenju.
 
"Njegovo razrešenje je usledilo i zato što je bez zakonskog osnova doneo rešenje o privremenom udaljenju sa rada šefa Službe za nastavu, koji je član Saveta fakulteta, neposredno pre sednice kao i neosnovano narušenih odnosa sa tri od četiri prodekana, čime je doveden u pitanje nesmetan rad fakulteta", saopštio je Pravni fakultet.
  • Veselin

    15.07.2022 14:16
    Poraz akademske zajednice
    Dokle ce Dragan Milkov koji je davnih dana ispunio uslove za penziju da kadrira, disciplinuje i despotski se ponasa? Studentima pravi problem na ispitu koji je nista drugo do birokratija (upravno pravo koje predaje je znacajno radniku supa koji izdaje pasos), iz svih bitnih predmeta visoke ocene ali upravno se poliziti ne moze... Kada ce njega proveriti nadlezni organi? Par poslusnih studenata mu rade administraciju na fakultetu, to nema nigde.
  • Мила

    14.07.2022 13:39
    Частан декан је смењен
    Никада нисам имала сарадњу са часнијом особом. Када нњко страда у смутним временима, све је јасно. Штитио је децу од вакцине, колеге од прогона, правосуђе од диктатуре... Ако нама сване и он ће поново да буде декан. Свака част за професора. Ристивојевића
  • azashtto

    10.07.2022 16:56
    A zašto nije smenjen upravo zbog podržavanja protivpravne Ruske agresije na suverenu zemlju??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti