Još bez opcije za rezervaciju mesta za bicikl u vozovima na relaciji Novi Sad - Beograd

U ovom trenutku aplikacija za kupovinu karata još nema opciju rezervacije mesta za bicikle, pa je potrebno da se putnik pre ulaska u voz kod konduktera informiše o raspoloživim mestima.
Još bez opcije za rezervaciju mesta za bicikl u vozovima na relaciji Novi Sad - Beograd
Foto: 021.rs
"Proces modernizacije nije još završen, kao ni razvoj svih funkcionalnosti aplikacije za kupovinu karata", kažu za Danas nadležni u "Srbija vozu" odgovarajući na pitanje zbog čega to preduzeće nije uvelo opciju da putnik prilikom kupovine karte istovremeno može i da rezerviše prevoz svog bicikla.
Iz "Srbija voza" poručuju da u slučaju da je putnik sa prethodno kupljenom voznom kartom dobio informaciju da nema raspoloživih mesta za prevoz bicikla, on može odustati od putovanja, a voznu kartu kupljenu po redovnoj ceni vratiti.
"Mesta predviđena za smeštaj bicikala koriste se i za smeštaj dečjih kolica i sličnog većeg prtljaga, pa kondukter procenjuje da li je i koliko bicikala moguće primiti u voz, odnosno, koji prtljag ima prioritet. 'Srbija voz' svakodnevno radi na unapređenju svojih usluga. Pratimo potrebe putnika i trudimo se da u najkraćem mogućem roku odgovorimo na njih. Svesni smo da aplikacija u ovom momentu ne pokriva sve zahteve putnika i radimo na njenom brzom razvoju, kako bismo što pre imali unapređenu verziju. Dotad, molimo sve za strpljenje i razumevanje", kažu u "Srbija vozu".
 
Nadležni u tom preduzeću ističu da su redom vožnje prevoznika u međunarodnom saobraćaju određeni vozovi u kojima je moguć prevoz bicikala i da li je neophodna rezervacija mesta.
 
"Nesklopivi bicikli se prihvataju na prevoz ako kola u kojima se prevoze imaju tu mogućnost i ako ima slobodnih mesta predviđenih za prevoz bicikala. U suprotnom, dozvoljen je isključivo prevoz bicikla u vidu ručnog prtljaga, koji imaju mogućnost sklapanja", kažu u "Srbija vozu".
  • Nikola

    13.01.2023 11:41
    Ima većih prioriteta
    Pa i ne treba da ima za bicikle i smatrale sa kučićima, više bi koristio stočni vagon da pomognemo uništeno stočarstvo.
  • Marko

    10.07.2022 19:49
    Karte kupljene preko aplikacije ne mogu da se refundiraju, to nije poznata informacija (dakle i dalje se favorizuje stari, šalterski pristup). Ne mogu da biram vagon ni mesto za bicikle, ali srećom gužve uglavnom nema. Aplikacija je krš.
  • Prle

    10.07.2022 19:45
    Šampioni
    U vreme demokrata to je bila redovna opcija. Bilo je i 10% popusta(ekološka taksa). Vi ste šampioni gluposti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti