Vreme je za nove pločice za kupatilo: Kako da napravite pravi izbor u savremeno opremljenom AkvaDomu

Renoviranje i kompletno opremaje kupatila se ne radi često, zato mu treba pristupiti studiozno.
Sve na jednom mestu za opremanje kupatila možete naći u AkvaDomu, jedinstvenom salonu keramike u Novom Sadu.
 
Još nešto što ćete naći samo kod njih jeste pravi savet kako da odaberete prave pločice za kupatilo u moru ponude i pritom budete zadovoljni, ali i druge korisne informacije.
AkvaDom salon keramike ima više od 140 različitih modela podnih pločica iz sopstvenog uvoza po veoma povoljnim cenama, a kompletan asortiman konstantno razvijaju i proširuju.
Prateći trendove i inovacije, u prodajnom asortimanu AkvaDoma obuhvatili su sve što je popularno poslednjih godina, a odlična mogućnost za kupce jeste jednostavna kupovina putem online web shopa.
 
 
Tako u AkvaDomu možete naći neke od renomiranih svetskih proizvođača: Kutahya, Seramiksan, Teratinta, Savoia Italy, Gorenje keramika, Keros ceramice Španija, Geotiles.
 
 
Kako da odaberete pločice za kupatilo?
 
Pločice za kupatilo su poslednjih godina dostigle vrhunac u dizajnu, obradama i formatima i time postale nezamenljivi način uređenja kako kupatila tako i kuhinje, dvorišta, stepeništa, terasa, hodnika i sličnih prostora. U osnovi pločice su se ranije, uglavnom, delile na zidne i podne keramičke pločice, odnosno prema predviđenom mestu lepljenja, ali poslednjih godina, sve češće se koriste granitne pločice za kuhinju i kupatilo ili gres porcelan, koje su univerzalne i moguće ih je lepiti svuda, na pod, zid, kako spolja tako i unutra.  
 
Za unutrašnju upotrebu (hodnik, dnevna soba, kupatilo, kuhinja), pločice za podno grejanje - u zavisnosti koji deo domaćinstva opremate, možete se odlučiti za određeni tip. Od materijala se dele na keramičke, porcelanske, granitne i mozaik pločice.
 
U trendu su sve veći formati keramičkih pločica, a fokus je na imitaciji tekstura: drvo, beton, kamen, mermer, kao i retificirane pločice, odnosno laserski sečene pločice koje se mogu lepiti bez ili sa minimalnim fugovanjem od 1 mm debljine fuge.
 
Podne pločice
 
Podne pločice za kupatilo jesu vrsta pločica koja je namenjena za oblaganje podnih povšina, kako u kupatilu, tako i za kuhinju, terasu, poslovni prostor, hodnik, garažu ili proizvodni pogon.
 
 
Osnovna podela podnih pločica je u pogledu završne obrade i mogu biti polusjajne (lappato), mat (naturale) i sjajne (polirane ili nano polirane). Takođe, po svom sastavu podne pločice mogu biti granitne pločice (graniti ili mermer), što im omogućava široku primenu jer se mogu postavljati na sve površine spolja i unutra, gres porcelan modeli koji zbog svoje strukture omogućavaju lepljenje i spolja i unutra (protivmrazne) i glinene pločice koje su isključivo, zbog svoje strukture za unutrašnje opremanje kupatila ili kuhinje.
 
 
Pločice takođe mogu biti i protivklizne. Keramičke pločice, mermerni pod i granit su trajne podne podloge, jednostavne za održavanje i skoro neuništive. Pored navedenih imaju i druge prednosti - raznovrstan dizajn koji je danas u ponudi, zaštitu od vode i vlage, ali i mnoge druge.
 
 
Završna obrada ivica se ne sme zanemariti, te u AkvaDomu objašnjavaju važnost laserski sečene pločice. 
 
Laserski sečene pločice (retificirane) se prave u većim formatima i lepe se sa minimalnom fugom jer im ivice nisu zaobljene. Krajevi pločica su savršeno ravni (laserski sečeni) i pločica na pločicu pored naleže savršeno, praveći efekat ravne ploče na većim površinama.
 
Najčešći formati laserski sečenih pločica se kreću od 30x60, 60x60, 80x80, 90x90, 60x120cm.
 
 
Zidne pločice sa svojim savremenim dizajnom čine vaše kupatilo ili kuhinju posebnim. Mogu biti sjajne ili mat, obe obrade su jednostavne za održavanje uz blaga sredstva. Trend poslednjih godina diktiraju španske i italijanske arhitekte i proizvođači keramičkih pločica, a ono što je aposulutno dominantno za zidove u kupatilima i kuhinjama su kombinacije različitih obrada, uglavnom dve vrste zidnih pločica, npr. mermer i drvo ili drvo i beton, što kupatilu koje opremate daje poseban izgled.
 
Princip minimalizma je zastupljen u poslednje vreme, tako da kombinacija dve adekvatno ukombinovane pločice pravi odličan odabir za lepo kupatilo ili kuhinju. Bordure i slične dekore koji su se koristili ranije, danas su zamenili dekori u dimenziji pločice, cena za nih sada je po m2, a ne po komadu, kao što je ranije bio slučaj, tako da se kupatila i kuhinje mogu po veoma povoljnim cenama dekorisati, uz osnovnu zidnu keramičku pločicu.
 
 
Granitne pločice (graniti) su najjačeg sastava i ako želite da vaše kupatilo, kuhinja, poslovni prostor ili stepenište budu obloženi najkvalitetnijim materijalom, granitne pločice su ono sa čime ne možete pogrešiti. Namenjene su svim površinama i zbog svog sastava mogu se koristiti svuda: na podovima, zidovima spolja i unutra. Granitne pločice su sada dostupne u svim formatima i po veoma povoljnim cenama.
 
U trendu su što veći formati sa što manje spojeva odnosno fuga, što je idealno za održavanje. Ukoliko od majstora čujete da su teške za rad ili krive u velikim formatima, u AkvaDomu ističu zašto u praksi nije tako.
 
"Potrebno je da majstor poseduje kvalitetan alat i mašinu za sečenje keramike novijeg datuma, koja može lako da seče veći format, tako da ne dozvolite da vas to spreči da ispratite trendove i opremite kupatilo ili kuhinju najsavremenijim granitnim pločicama", objašnjavaju u AkvaDomu.
 
Tim u AkvaDomu će se potruditi da vam da sve važne informacije i predloge za opremanje i renoviranje kupatila ili kuhinje, zato je najbolje da posetite njihov salon na adresi Bulevar Patrijarha Pavla 115 u Novom Sadu.
 
Mozaici 
 
Mozaici na mrežici postali su način kako praktično zameniti dekorativne pločice i listele, čime su promenili pristup u planiranju uređenja kupatila, uz veoma povoljnu cenu. Načini montaže i lepljenja veoma su olakšani sa modelima koji dolaze na silikonskoj vezivnoj mrežici ili na kartonu. Dimenzije jedne table budu oko 30x30cm, a mozaici se prodaju i na kvadratni metar (m2). Mogućnosti kombinacija mozaika su praktično neograničene, i postoje mnoge varijante i to stakleni mozaici, mozaici kombinacije staklo i kamen, kameni mozaik, mozaici kombinacije staklo metal.
 
Paleta boja i tekstura mozaika je veoma široka. Takođe u ponudi je i širok izbor mozaika za bazene (bazenski mozaik), čija je cena veoma niska i finansijski ne utiče mnogo u cenu koštanja celog bazena, a vizualno doprinosi finalnom efektu. Bazenski mozaici mogu naći primenu i u opremanju ili renoviranju hamama, finksih sauna, parnih sauna, bazenskih kompleksa, akva parkova, spa centara.
 
Kameni ili stakleni mozaici predstavljaju detalj koji daje karakter čitavom prostoru u kom je primenjen, a veliki izbor mozaik pločica u AkvaDom asortimanu omogućiće vam da uz povoljne cene sastavite savršenu kombinaciju za jedinstveno uređenje, bilo da je u pitanju bazen ili zamena za listele u čajnoj kuhinji.
 
Zašto treba da posetite AkvaDom?
 
Salon keramike AkvaDom jedinstven je jer na jednom mestu možete opremiti svoj dom kvalitetnom uvoznom podnom, zidnom, terasnom ili keramikom za kuhinju, pa sve do najfinijih detalja za kupatilo.
 
 
Renoviranje i uređivanje stana je ne tako česta aktivnost i zato je važno da je poverite pravom timu, iza kojeg stoje kvalitet i postojanost. Ono što je posebna prednost novosadskog salona AkvaDom jeste i individualni pristup svakom projektu, čime dobijate i "saveznike", kako bi vaša priča bila olakšana i potpuna.
 
Slobodno im se možete obratiti sa nedoumicama i idejama u vezi sa opremanjem stana i dobićete stručne savete jer ovo i jeste misija AkvaDoma.
 
Salon keramike AkvaDom nudi rešenje za svačiji ukus, a veoma je značajno kada na jednom mestu možete naći sve sa spiska neophodnih stvari. Moderan dizajn njihove široke palete artikala za kupatilo se odlično može kombinovati sa postojećim, predmetima koje već imate, a ukoliko "krećete od nule", ovde zaista možete da pronađete sve da prostor koji uređujete bude "po Vašoj meri".
 
 
Kako do AkvaDoma?
 
Savremeni prodajni salon AkvaDom je najbolje da posetite na adresi Bulevar patrijarha Pavla 115, a sve informacije možete dobiti putem telefona 021/30-22-348, kao i mejl adrese office@akvadom.rs. Akcije u AkvaDomu su česte, a kako biste bili u toku i sa svim drugim aktuelnostima, zapratite ih na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram.
 
O zanimljivim i korisnim temama koje se tiču opremanja kupatila i drugih prostorija, možete čitati i u njhovom blogu na OVOM LIKNU.
 
 Neka Vaše moderno kupatilo odmah zablista.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti