Meštani Šumica traže vodovod i kanalizaciju, ulica u Rumenki asfalt, a Detelinari treba igralište

Stanovnici naselja Šumice požalili su se Komisiji za predstavke i predloge, koja radi u okviru Skupštine grada, upitavši kada će dobiti vodovod i kanalizaciju.
Meštani Šumica traže vodovod i kanalizaciju, ulica u Rumenki asfalt, a Detelinari treba igralište
Foto: 021.rs

Prema njihovim navodima, u tom delu grada dozvoljava se gradnja manjih stambenih zgrada, a pitanje vodovoda i kanalizacije još uvek nije rešeno.

Uoči ove sednice Komisije stiglo je još nekoliko predstavki građana. Tako stanovnici Ulice Dositeja Obradovića u Rumenci svojom predstavkom zahtevaju asfaltiranje njihove ulice, jer, kako navode, u toj ulici se nalazi desetak izgrađenih stambenih objekata, imaju kanalizacionu mrežu i struju, ali su jedina ulica koja nije asfaltirana.

Grupa građana koji žive u Ulici Janka Čmelika, pored vrtića "Veseli vozić" ukazala je na problem nebezbednosti dece koja se na tom prostoru igraju. Naime, prema njihovim rečima, dečije igralište koje se nalazi pored tog vrtića u veoma je lošem stanju, ruinirano je i polomljeno. Kako navode, poslednji put je renovirano pre više od deset godina. 
 
Oni naglašavaju da se tu okuplja veoma veliki broj dece, pa se plaše za njihovu bezbednost. Takođe su ukazali i na potrebu postavljanja usporivača brzine na tom delu, jer je saobraćaj frekventan, a deca često pretrčavaju ulicu.
 
Članice i članovi Komisije za predstavke i predloge jednoglasno su se saglasili da se sve pristigle predstavke upute nadležnim gradskim upravama i javnim komunalnim preduzećima, kako bi ih razmotrili i u što kraćem roku odgovorili na njih.
  • Paor

    13.07.2022 15:04
    Ovaj naslov zapravo govori o problemima prvog, drugog i poslednjeg sveta.
  • Salajčan

    13.07.2022 14:38
    Šetalište
    Kad će Salajka dobiti davno obećano šetalište pored kanala DTD
  • iguman

    13.07.2022 14:20
    Detelinari treba i nadstresnica na pocetnom autobuskom stajalistu ( 3, 13).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti