Novosadski SSP: Ovakav GUP predstavlja prevođenje kriminalne delatnosti u pravne okvire

Gradski odbor Stranke slobode i pravde saopštio je da je sporni Generalni urbanistički plan "sve samo ne razvojni plan Novog Sada".
Novosadski SSP: Ovakav GUP predstavlja prevođenje kriminalne delatnosti u pravne okvire
Foto: 021.rs

U saopštenju koje potpisuje predsednica GO SSP Danijela Grujić, podseća se na to da će se u četvrtak ispred Skupštine AP Vojvodine, okupiti građani koji se protive usvajanju GUP-a.

Kako se navodi, "građani će se okupiti kako bi izrazili svoje negodovanje zbog namere gradske vlasti da u dolazećim godinama svoje štetočinske šeme prevedu u legalne tokove".

"Stručnjaci procenjuju da će njegova realizacija pojačati postojeće i proizvesti sasvim nove probleme. Ovo nije samo urbanistički promašaj, koji kopira isti takav debakl poznat pod nazivom 'Beograd na vodi', već preti da izazove komunalni kolaps u delu Telepa i Sremskoj Kamenici. Posebnu zebnju budi narušavanje toka Dunava, što naš grad dovodi u direktnu opasnost od poplava", poručuje Grujić.
 
U saopštenju se dodaje i da je "GUP ništa više nego prevođenje kriminalne delatnosti u pravne okvire", što dokazuje i da su nadležni "u potpunosti ignorisali više od 10.000 primedbi građana, nevladinih organizacija, političkih partija i stručnjaka, da je javna rasprava bila paralisana insistiranjem na formalnostima, te da je od starta bilo jasno da će ga 'progurati' po svaku cenu".
 
"Građani moraju da znaju da je u pitanju koruptivna radnja otuđivanja gradskog zemljišta i njegova predaja u ruke 'podobnih' neimara. Podsetimo da su radovi započeli mesecima pre nego što je GUP uopšte ušao u skupštinsku proceduru. Zbog toga se postavlja logično pitanje: kako je moguće da započnu pripremni radovi na budućem mostu bez usvojenog GUP-a i svih projektnih planova koji proizilaze iz njega?", zaključuje se u saopštenju.
  • Lajbnic

    19.07.2022 14:31
    Krajnje je vreme da se Sremska Kamenica i Fruska Gora funkcionalnom saobracajnicom veceg kapaciteta povezu sa Novim Sadom. Takodje, okolni prostor koji je zapusten, zaparlozen i devastiran, treba civilizovano, namenski i urbanisticki urediti prema savremenim potrebama ljudi u ovom gradu.
  • Inženjer

    18.07.2022 18:40
    GUP
    Ova se baš razume u materiju! Kaže 10000 primedbi a ono 3 primedbe koje je na štandovima potpisivalo 10000 ljudi. Kaže otimačina gradskpg građevinskog zemljišta a ne zna da to nije imovinsko-pravni izraz već dokaz da je to namena parcele - građevinska! Govori o GUPu kao preduslovu za izvodenje radova? Pa dobar deo radova se izvodi po važećem planu. Malo bi trebala da se upozna sa temom pa onda da priča.
  • Vremenski Putnik

    18.07.2022 16:33
    Zemlja pod vodom
    Prvo se pripremiti za krizu , popraviti puteve u N.S. i okolini , i očistiti zemlju od kriminiala prerušenog u privrednike i mega u trendu stručnjake .... .
    Pa onda mostovi , Rajo naručkana leba i igara .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti