Sa zemlje i iz vazduha: Od večeras tretmani protiv tigrastog komarca širom Novog Sada

"Ciklonizacija" će u narednih nekoliko dana na teritoriji Novog Sada izvesti seriju jutarnjih i večernjih tretmana sa zemlje i iz vazduha, usmerenih na odrasle forme invazivnih vrsta komaraca.
Ova akcija protiv azijskog tigrastog komarca je nastavak slične serije tretmana izvedene u trećoj dekadi juna. Akcija startuje večeras, 19. jula, a od 21 sat će tretmani sa zemlje biti izvedeni na Sajlovu, Salajki, Satelitu, Detelinari, Sajmištu, Grbavici, Adamovićevom naselju i Banatiću.
U sredu, 20. jula, u 4.30 sati zaprašivanje sa zemlje radiće se na Novom naselju, keju, Štrandu i Ribarskom ostrvu. Pola sata kasnije kreću tretmani iz vazduha u zonama kasarne "Jugovićevo", Gradskog groblja, Ranžirne stanice i Luke Novi Sad. Isti dan od 21 čas, počinje prskanje sa zemlje na Telepu, Adicama i Kamenjaru.
U četvrtak, 21. jula, u 4.30 sati zaprašivanje sa zemlje radiće se na Rotkvariji, Podbari, u centru i Starom gradu.
 
Kako navode iz "Ciklonizacije", izvorišta tigrastog komarca u urbanim sredinama Novog Sada su zapuštena dvorišta privatnih kuća i preduzeća, septičke jame, odložene stare gume, slivnici, šahtovi, saksije za cveće, burad, kofe i sve posude u kojima se nakuplja kišnica. Takođe, larve su otkrivene u pivskim flašama, konzervama i ambalažima u kojima je bilo dovoljno vode da se formira celokupan razvojni ciklus ove vrste, te je u domaćinstvima neophodno prekriti ili ukloniti takve predmete da se ni bi nakupljala voda.
 
Ukoliko građani u svom dvorištu ili okolini poseduju kišničare, šahtove, burad i druge posude sa vodom, mogu prijaviti kol centru "Ciklonizacije" na broj telefona 021/641 23 22, kako bi ekipe pregledale teren.
  • Ča Plin

    20.07.2022 22:25
    @Neko iz mase
    Ja sam u stvari želeo da im predložim da se kompletan grad evakuiše, ali mi je delovalo previše radikalno. No nadam se da će nam se želja ostvariti i da će otrovi početi da se sipaju u sred dana kada smo budni i na ulici. Alternativno ih možemo zamoliti da to uopšte ne rade što će najviše obradovati sve one koji spavaju uz otvorene prozore, krvi bar ima dovoljno.
  • Neko iz mase

    20.07.2022 21:25
    @ Ča Plin
    Ma ne, bolje je da nas truju dok spavamo uz otvorene prozore...
  • Ča Plin

    20.07.2022 19:18
    @Neko iz mase
    Ja sam ih zvao i stvarno najlepše zatražio da sačekaju da se ljudi probude i počnu da se kreću po gradu pa da tek onda pospu te otrove po njihovim glavama. Nisu me poslušali. Možda da ih i vi pozovete?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti