Aktivisti koji traže prisustvo na sednici Skupštine o GUP-u bez odgovora

Građanski aktivisti, okupljeni u više od 15 inicijativa, zatražili su da prisustvuju predstojećoj sednici Skupštine gradao GUP-u, ali do danas nisu dobili odgovor.
Kolektivi i pojedinci okupljeni oko protesta "Protiv GUPa – Svi za Novi Sad" iskoristili su mogućnost koju pruža Poslovnik o radu Skupštine Grada Novog Sada i 18. jula na pisarnici uredno podneli Zahtev da se na XXXIII sednici koja će se održati 21. jula njihov predstavnik Novi Neboša Milenković obrati odbornicima u okviru tačke dnevnog reda koja se odnosi na usvajanje Generalnog urbanističkog plana Novog Sada do 2030. godine.
Kako tvrde, oni do danas nisu dobili nikakav odgovor od predsednice Skupštine Jelene Marinković Radomirović.

"Ukoliko obraćanje našeg predstavnika ne bude omogućeno u sali, biće ga ispred skupštinskog zdanja, pred građanima i medijima", poručio je Ekološki front Novi Sad.

Aktivisti su prethodno javno pozvali gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića na razgovor.
 
Aktivistkinja Marija Srdić je, u ime više organizacija, podsetila da je u četvrtak sednica Skupštine grada na kojoj će biti razmatran predlog Generalnog urbanističkog plana Novog Sada, a da se građani u protestu okupljaju ispred zgrade Skupštine Vojvodine u devet sati. To je, kako kaže, poslednji odgovor građana na čitavu proceduru donošenja GUP-a, na koju imaju mnoge primedbe.
 
Aktivisti pozivaju građane da se u što većem broju odazovu na poziv za protest i da u četvrtak, 21. jula dođu ispred Skupštine APV u devet sati i ponesu vodu i maramu.

Teme

gup
  • Miki Maus

    21.07.2022 07:53
    Strasno je koliko SNS ide protiv svojih novosadjana iskljucivo misleci na svoje dzepove
    Milose ovo bahacenje ce te jako kostati na izborima
    ovo je zaista otislo predaleko
  • Bata

    21.07.2022 07:01
    Bata
    Zaista naj obicnije,provociranje i performans grupe,gradjana! Licno nevidim razlog za ovim? Velika vecina,gradjana NS je za bolji,lepsi,sigurniji...NS! Nemoze i nesme,manja grupa,zgubidana da izaziva i kao nesto,brani!!! Ima dosta gradjana,koji hoce da kupe ili su vec kupili neke,nekretnine na novim lokacijama! Da se skupe njih,nekoliko hiljada onda mogu i da razumem! Ovako..skretanje paznje koju,treba novcano kazniti celu grupu! Ceo grad je pokriven,kamerama i vinovnici se prelako,identifikuju!!!
  • Vasan

    21.07.2022 01:38
    Jezik sile
    Strasno u sta se Novi Sad pretvorio i u sta se pretvara gradski celnici sve rade na silu zapostavljajuci pre svega svoje gradjane struku , zakone i propise, ali zna se da ono sto se nepravedno i silom donese da ce ubrzo biti i ponisteno. Mogu da ga usvoje ali nema teorije da ga primene i realizuju, toga su i sami svesni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti