MUP: Zahvaljujući efikasnoj policiji demonstranti sprečeni da upadnu na sednicu i izazovu haos

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da je laž da su juče u Novom Sadu pripadnici policije vršili nasilje nad demonstrantima.
MUP: Zahvaljujući efikasnoj policiji demonstranti sprečeni da upadnu na sednicu i izazovu haos
Foto: 021.rs
Oni dodaju da je najmanje bilo Novosađana, a najviše građana iz Beograda, Požege i drugih gradova.
"Svi ti lažni navodi o srpskoj policiji koji dolaze od strane određenih medija, političara i nevladinih organizacija, imaju jedino za cilj da naruše ugled naših pripadnika i naše institucije", navodi MUP.
Kako dodaju, zahvaljujući efikasnoj policiji, demonstranti su sprečeni da upadnu na sednicu i izazovu haos.
 
"Juče je zahvaljujući profesionalnom i efikasnom radu pripadnika policije nasilna grupa demonstranata koju su činili i politički aktivisti, sprečena da sruši zaštitnu ogradu, upadne na sednicu Skupštine grada Novog Sada i izazove haos i nerede. I pored toga što su demonstranti iskazivali nasilje prema pripadnicima policije, tako što su ih gađali kamenicama, flašama, udarali ih raznim predmetima, polivali ih zelenom farbom i upućivali najpogrdnije psovke, pripadnici policije su sačuvali stabilan javni red i mir", napominje MUP.
 
Dodaju i da će policija uprkos brojnim napadima i lažima izrečenim na njihov rad, počevši od one da nehumano postupa prema migrantima, pa sve do ove najnovije da je vršila nasilje nad demonstrantima, nastaviti da svoj posao radi odgovorno, efikasno, savesno, u skladu sa zakonom, da čuva javni red i mir i da štiti građane i poredak.
 
Podsetimo, juče je tokom protesta građana koji se protive usvojenom GUP-u došlo do nasilja i sukoba sa obezbeđenjem i policijom. MUP je saopštio da su privedena dva muškarca i da će protiv njih biti podnete krivične prijave zbog napada na službeno lice.

Teme

gup
  • Febo

    22.07.2022 16:11
    Ns
    Mozete da volite ili ne volite političare ili stranke ili njihov rad i policija vam tu nije nista kriva da iskaljujete bes na njima. Vlast je vlast i legitimna bila losa ili dobra i mora da se postuje jer je izabrana i naša.
  • Trt

    22.07.2022 14:37
    Pustite snimke mupa da ljudi koji nisu bili prisutni vide nasilje placenih " ekologa" i politicara. Ovako slusaju lazi nasilnika i selektivne slike i snimke opozicionih medija.
  • Лиманац

    22.07.2022 13:59
    ГУП је усвојен
    Подршка и хвала припадницима Министарства унутрашњих послова који су сачували јавни ред и мир!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti