Delovi Popovice i Paragova nakratko dobili vodu, pa opet ostali bez nje zbog enormne potrošnje

Nestašica vode u delovima Popovice i Paragova nastavljena je i danas.
Delovi Popovice i Paragova nakratko dobili vodu, pa opet ostali bez nje zbog enormne potrošnje
Foto: 021.rs

JKP "Vodovod i knalizacija" je saopštila da je vodosnabdevanje Popovice i Paragova stabilizovano jutros oko 4 sata. Međutim, nedugo zatim je zabeležena dvostruko veća potrošnja od uobičajene što sistem ne može da podnese. 

Zbog toga, kako kažu u "Vodovodu", pumpe moraju da rade smanjenim kapacitetom, a to podrazumeva smanjen pritisak i nestanak vode u pojedinim delovima. 

Iz ovog preduzeća ponovo apeluju na stanovnike Popovice i Paragova da vodu troše isključivo za piće, kuvanje i higijenu, a ne za zalivanje travnjaka, punjenje bazena i tome slično.
 
Podsetimo, "Vodovod" je isto saopštio i u nedelju ujutru, a poslata je i cisterna sa pijaćom vodom koja je bila postavljena ispred rezervoara "Mošina vila" na Popovici, odnosno ispred crkve na Paragovu, dok za sada za danas nema planiranih cisterni.
 
"Vodovod" se proteklih dana oglašavao povodom nestanaka vode u ovim sremskim naseljima i u subotu je rečeno da se u rezervoar "Mošina vila" tada upumpavalo 18,9 litara vode u sekundi što je maksimum, kao i da je potrošnja za Popovicu i Paragovo sa ograničenjem, odnosno prigušenjem 19 litara vode u sekundi. 
Ovo javno preduzeće je navelo da ova dva naselja poslednjih dana troše dvostruko više vode od uobičajene količine.
 
Rečeno je i da povećane potrošnje ima i delovima grada sa kolektivnim tipom stanovanja, što bi bila bačka strana, ali da to nije više od 20 odsto i da zbog toga nema problema sa vodosnabdevanjem.
 
Kako su naveli, povećana potrošnja vode je postala svakodnevni trend na sremskoj strani grada.
  • Nenad

    25.07.2022 12:52
    Voda
    To sto pricate da je velika potrosnje vode na paragovu je Laž jer vode nikad nema ni zimi ni leti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti