DJB i DS o nasilju: Ko su, imenom i prezimenom, civili koji prebijaju i hapse Novosađane?

Novosadski odbor Dosta je bilo pridružio se protestu "Buna protiv mafije", zakazanom za četvrtak, ispred Policijske uprave Novi Sad u Pap Pavla.
DJB i DS o nasilju: Ko su, imenom i prezimenom, civili koji prebijaju i hapse Novosađane?
Foto: 021.rs

Iz ovog odbora upitali su ko su, imenom i prezimenom, "civili koji prebijaju i hapse Novosađane i po čijem nalogu i na osnovu kog zakonskog ovlašćenja su primenili fizičku silu na protestu protiv usvajanja GUP-a.

"Da li su, protiv tih lica, podnete odgovarajuće prijave od strane policajaca koji su bili na dužnosti u naznačeno vreme i na naznačenom mestu? Zašto, pored policije čiji je to posao, državne organe obezbeđuju privatne agencije? I, od koga? Ako vlast nema poverenja u policiju, te angažuje privatna lica za obavljanje policijskih poslova, kakva je to poruka građanima? Koga da mi pozovemo kada nam je potrebna pomoć?", pitaju se u DJB.

Kako ističu, monopol fizičke prinude mora ostati isključivo pravo državnih organa, a ne privatnih, partijskih batinaša.
 
"Kreiranje paralelnih institucija i neformalnih centara moći mora da bude zaustavljeno. Ako želimo da budemo država", zaključuje se.
 
Predsednik GO Demokratske stranke Veljko Krstonošić poručio je da "napad na na građane koji su protestovali zbog novog Generalnog urbanističkog plana nije nikakav izolovan incident, već taktika koju gradska vlast u Novom Sadu planski primenjuje kada njeni politički protivnici i kritičari izađu na ulicu".
 
On je rekao da sadašnja vlast u Novom Sadu ima svoju parapoliciju koju sistematski plaća preko različitih sportskih klubova i poslova koji se finansiraju iz gradskog budžeta, a koju koristi za zastrašivanje i fizičko maltretiranje aktivista građanskih i političkih organizacija.
  • Kejn

    25.07.2022 18:42
    PapPavle
    Nemojte zaboraviti ni zgradu pored one u Pap Pavla (na bulevaru).
  • Коло среће

    25.07.2022 17:12
    Драги напредњаци,
    Ничија није горела до зоре, па неће ни ваша, запамтите то.

    … а онда, сваком према својим (не)делима….
  • Mirko

    25.07.2022 13:46
    Gup
    Malo ste promašili vreme u kojem se živi, hteli ste da batinate ali vam nije uspelo pa vam je sada krv Kurta i Murta.
    Sačekaćete još malo dok dođe neko drugo vreme jer vaše neće nikada, vaše je prošlo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti