LSV: Policija da zaštiti Novosađane, pozivamo sve strane na suzdržanost

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine pozvao je sve strane na suzdržanost i na mirne proteste najavljene za četvrtak, 28. jul ispred policijske stanice u Pap Pavla.
LSV: Policija da zaštiti Novosađane, pozivamo sve strane na suzdržanost
Foto: 021.rs
LSV kaže da podržava inicijativu da se utvrdi ko je tukao Novosađane 21. jula ispred Skupštine Vojvodine i da se odgovorni procesuiraju. 
"Protest je legitiman način izražavanja stavova, ali pozivamo sve strane na suzdržanost i na mirne proteste najavljene za četvrtak, kako se ne bi ponovili događaji od prošle nedelje. Kako sa pomenutog događaja postoje fotografije i video zapisi, a i sam načelnik novosadske policije Goran Radonjić je bio prisutan, sigurni smo da nadležnim organima neće biti teško da identifikuju i procesuiraju osobe koje su tukle naše sugrađane", kažu ligaši.
Dodaju da je nedopustivo da građani i građanke budu prebijani od strane privatnog obezbeđenja, a da policija ne reaguje. 
 
"Policija ne sme da zauzima strane i ne sme da dozvoli da se ponovo pojave angažovana civilna lica koja će na sebe preuzeti posao policije, jer je to krivično delo", kaže LSV.
 
Zaključuje da ukolikona protestu dođe do nasilja i sugrađani budu opet napadnuti od strane batinaša, ova stranka će smatrati da je odgovornost isključivo na načelniku Policijske uprave Novi Sad Goranu Radonjiću i ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu, jer nisu sposobni da obezbede sigurnost građana.
  • David

    28.07.2022 13:28
    LSV je uz sve mane jedino za sta moze da se glasa. Podrska!
  • Kale

    28.07.2022 02:33
    @Mirko
    LSV treba oprostiti što su u koaliciji sa SNS Vučićem (100 za 1, Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, radikal...), Vulinom PS (Ustaše, Šiptari...), POKS=DVERI... Pravdate LSV zbog ličnog interesa, botujete.
  • Banka

    27.07.2022 22:36
    @Tugomir
    Imaju kredite, kako da ih vrate ako nisu na sedam sisa?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti