FOTO APV: Zbog čega propadaju sadnice "Gradskog zelenila"

Ovih dana građani Novog Sada suočavaju se s prizorima sasušenog zelenila novosadskih parkova, drvoreda i drugih zelenih površina.
FOTO APV: Zbog čega propadaju sadnice "Gradskog zelenila"
Foto: 021.rs
Jedan od razloga za to jesu visoke temperature, ali i višegodišnji nemar i nebriga ljudi koji vode ovaj grad, navodi Akcija progresivne Vojvodine, te dodaje da je tu krivica načelnika Uprave za komunalne delatnosti, te članova Gradskog veća i gradonačelnika.
Oni tvrde da su gradske vlasti odgovorne za propadanje hiljade mladih stabala koje su u Novom Sadu poslednjih godina zasađene kroz program ozelenjavanja Javnog komunalnog
preduzeća "Gradsko zelenilo". 
"Na nove sadnice se iz budžeta Grada Novog Sada svake godine potroši više od 30 miliona dinara. Svedoci smo da većina tih sadnica vrlo brzo propadne, osuši se još iste godine, dok se u isto vreme stara stabla nemilice seku. I kroz ovaj primer besprizornog rasipanja novca svih građana pokazuje se nesposobnost gradskih čelnika i odsustvo bilo kakve ekološke svesti", dodaje APV.
 
Oni ističu da su zelene površine u svim delovima grada neophodne, jer obezbeđuju kiseonik, pomažu da deca odrastaju u zdravoj životnoj sredini, predstavljaju barijeru protiv zagađenog vazduha, te čine da temperature leti bude i do pet stepeni niža.
 
  • Vlada

    28.07.2022 12:10
    @Djekson

    A možda da ih ipak zalivate vi što botujete? To vam ionako stoji u opisu radnog mesta.
  • Djekson

    28.07.2022 10:23
    Sadnice
    Ovi što Protestvuju bolje je da Zalivaju Sadnice
  • Vlada

    28.07.2022 10:16
    Jutros su počeli da vade sasušene sadnice iz Limanskog parka; ima ih oko 30-tak od prošlog ciklusa sadnje, a sačekali su apsolutno poslednji trenutak za vađenje pre nego što su stabla počela da padaju sama. Sistem za navodnjavanje od 36 miliona radi tako da je travnjak u 10% boljem stanju nego da ga nema, a juče sam zatekao radnike kako opravljaju osvetljenje tako što su uterali auto u park, parkirali ga NA TRAVU pored bandere i opravljaju je maltene sedeći u autu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti