FOTO: Današnji protest u Novom Sadu - tri sata u slikama

Protest "Buna protiv mafije" koji je danas održan u Novom Sadu, trajao je oko tri sata.
FOTO: Današnji protest u Novom Sadu  - tri sata u slikama
Foto: 021.rs

Demonstranti su se prvo okupili ispred zgrade policije u Ulici Pap Pavla, pa su tokom dela protesta bili blokirani Bulevar oslobođenja i Ulica Pap Pavla.

Građani su potom prošetali Bulevarom oslobođenja, pa preko Bulevara kralja Petra došli do zgrade Banovine, gde je skup završen.

Na skupu je bilo nekoliko manjih incidenata kada je nekoliko vozača bilo nezadovoljno što ne mogu da prođu kroz blokirane ulice. 
 
 
Takođe, na početku šetnje građani su razbili izlog, skinuli zastave i polili farbom prostorije Srpske napredne stranke na Bulevaru oslobođenja. 
 
Na ovo je reagovao gradonačelnik Novog Sada koji je demonstrante nazvao nasilnicima kojima smeta najvažniji simbol države Srbije. Aktivista Miran Pogačar mu je odgovorio da su zastave u sigurnim rukama. 
 
 
Skupu su prisustvovali brojni opozicioni političari. 
 
Kraj protesta označila je pesma Vojvođanskog bluz benda "Vreme je za Novi Sad", nakon čega su se građani razišli.
 
 
 
Aktivista Miran Pogačar rekao je da će dalje aktivnosti biti objavljene na društvemnim mrežama i pozvao raspisivanje referenduma.
 
"Raspišite referendum, pa da se prebrojimo", poručio je Pogačar Milošu Vučeviću i Aleksandru Vučiću.
 
  • Čačanin

    31.07.2022 08:03
    NS Sramota
    Uništavanje, razbijanje... sramota za Novi Sad Evropsku prestonicu kulture! Jedan od najviših standarda u Srbiji. Čime se bave ovi koji su bacali balone sa farbom? Toliko dobrih firmi i projekata u Novom Sadu...
  • Anći

    30.07.2022 08:50
    Zastava
    Samo da pitam , koja zastava po njima bi trebala da visi u Srbiji , jer vidim da im ova smeta , na čelu sa Aidom i onim konobarom? Jel nihov protest jedino obiležje mržnja na večinski narod i rušenje narodne imovine? Snimci postoje i policija neka radi svoj posao...Vidim ja tu neke koji su posao izgubili svojim glupostima , a država im kriva za to ...Kaćani i bivši tu Kaćani dominiraju i to meštani...
  • Novosađanka

    29.07.2022 17:13
    Wtf
    Ko protestuje i protiv čega? U NS moraš da podmitiš smećare da isprazne kante ispred sportske hale al bitno je da ovi bacaju farbu i dižu halabuku oko gluposti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti