Aida Ćorović: Nisam cepala zastavu Srbije na protestu u Novom Sadu

Zastavu Srbije nisam ni videla, kamoli cepala u Novom Sadu, tokom protesta "Bunom protiv mafije", kaže za Danas aktivistkinja Aida Ćorović.
Aida Ćorović: Nisam cepala zastavu Srbije na protestu u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Kako piše Danas, Ćorović se od strane prorežimskih tabloida i pojedinih funkcionera Srpske napredne stranke našla na udaru optužbi da je skrnavila srpsku zastavu.
Kako kaže, to je apsolutna laž.
"Targetirana sam jer sam Bošnjakinja, borkinja za ljudska prava, žena sam, nemam nikog da mi čuva leđa...zato što nemam baš nikakvu instituciinalnu ili bilo koju drugu zaštitu, delujem u lično ime i stojim iza svog aktivizma. Očigledno je da ovim lažima žele da sklone pažnju sa gorućih društvenih problema. Dakle, postoje snimci i fotografije. Zastavu je sklonio mladić, učesnik protesta, i to vrlo pažljivo, kako ne bi bila oštećena farbom kojom su gađane prostorije SNS u Novom Sadu", kaže Ćorović.
 
Ona napominje da su apsolutne laži da se zalaže za autonomiju Sandžaka, kako joj pripusuju tabloidi i funkcioneri SNS.
 
"Ja bih prva reagovala negativno na uspostavljanje zahteva za autonomijom Sandžaka. Moj stav u vezi autonomije Sandžaka je javan i poznat javnosti u Sandžaku i zbog tog stava sam imala problema u svom gradu", ističe Ćorović.
 
Sagovornica lista Danas je nakon tagetiranja od strane tablolida, tokom vikenda dobila niz pretećih poruka na društvenim mrežama, kojim joj se nagoveštava sledstveno ugrožavanje života.
 
"Kume, ja bih da ovo koljemo"; "Da joj se oduzme pasoš i u logor"; "Neka peticija da se protera govedo"; "Je*em li joj prvi red na sahrani, ceo" -  samo su neke od poruka koje je Aida Ćorović primila na društvenim mrežama.
 
Vučić: Nisam znao za Aidu...
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom današnje konferencije za novinare, dobio pitanje od televizije Pink, da li će Aida Ćorović biti kažnjena za cepanje srpske zastave u Novom Sadu.
 
Vučić je odgovorio da je cepanje zastave krivično delo i za to će se krivično i pravno odgovarati, iako navodi da je upućen da su neki drugi cepali zastavu, da nije znao za Aidu.
 
"Naš zakon to ne može da razume, tako da ni po babu ni po stričevima", rekao je Vučić.
  • Лиманац

    03.08.2022 10:05
    Цепање застава
    Онај ко је то урадио — одговараће, у складу са Уставом и законом.
  • Vlada

    01.08.2022 07:41
    Aida bi trebala prvo da pokrene proteste u Novom Pazaru ,da se skine tabla i naziv ulice onog fašiste,i poneko jaje da baci na nju.Kada to reši ,onda neka krene po drugim gradovima.
  • Trtoš

    31.07.2022 22:27
    Najveće skrnavljenje srpske zastave je ono koje je dozvolio gradski gaulajter da se iscrtava na nekim zgradama, raznim objektinama, ruševinama i drugim nepodobnim mestima. Na primedbe da to nije u redu odgovorio je pitanjem"kome to smeta". Smeta, jer je to protivno gradskoj odluci koju je on potpisao, ali je izgleda zaboravio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti