DJB: Neprimereni SMS pozivi SNS-a na obeležavanje "Oluje" u Novom Sadu

Gradski odbor "Dosta je bilo" je ocenio neprimerenim i uvredljivim slanje SMS poziva od strane SNS građanima da prisustvuju obeležavanju akcije "Oluja" u Novom Sadu u četvrtak, 4. avgusta.

Ova stranka navodi da je moralna i ljudska obaveza svih koji se smatraju pripadnicima srpskog naroda, kao i onih koji Srbiju doživljavaju svojom državom, jeste da čuvaju uspomenu na ubijene i prognane tokom "Oluje" pre 22 godine, ali da je, kako ocenjuje DJB, totalitarni režim SNS-a odavno stavio znak jednakosti između stranke i države.

"Sve datume, značajne za državu i građane, režim je oteo i prisvojio. Sve se obeležava u krugu stranačkih kolega i koalicionih parazita, uz stranačku koreografiju i obaveznu lavinu prezira i, često, uvreda prema svima koji postupke režima dovode u pitanje. Time je sve one koji misle drugačije označio ne samo kao nepoželjne na takvim, partijskim a ne državnim dešavanjima, nego i kao neprijatelje, izdajnike, antridržavne elemente a često i strane plaćenike. To se, iz godine u godinu, ponavlja i kada je u pitanju i ova, tužna, godišnjica. Ovoga puta, ulogu domaćina i pozivara preuzeo je novosadski odbor SNS-a i, na način koji je, u najmanju ruku, nekulturan i neprimeren - generisanom SMS porukom pozvao određeni broj građana da prisustvuju obeležavanju stradanja u 'Oluji'. Uvredljivo i za one koji su dobili poruku i za one koji nisu", navodi novosadski odbor DJB. 

On dodaje da se državno i nacionalno jedinstvo izražava i kroz prisustvo svih političkih grupacija ovako važnim i teškim datumima i tako bi se poslala poruka zajedništva i snage države i naroda, ali da se ovako šalje poruka slabosti, razjedinjenosti, ambijenta gde je režim sam sebi dovoljan, gde mu je jedini interes opstanak na vlasti i za asistenciju u tom opstanku je spreman na sve.
 
Iz DJB-a su poručili u ime svih koji neće doći na partijsko okupljanje u Novom Sadu, a koje iskreno i ljudski boli sudbina prognanih Krajišnika, Banijaca, Ličana, Kordunaša: "Oprostite nam, sunarodnici. Iskreno nas boli Vaša tragedija, koja je zapravo i naša. Bićemo jedni uz druge, kada nestane diktature i nametanja jednoumlja."
  • Slavko

    03.08.2022 16:48
    Pa koja je sada ovo stranka DJB ,koliko oni imaju glasača,ko njima daje medijski prostor?
    Više mi nista nije jasno
  • Zivkovic

    03.08.2022 08:54
    Po meni je cinično da neko ko je bukvalno učestvovao u huskanju ratnih zbivanja sada poziva na obeležavanje pogroma koji je nastao između ostalog i kao rezultat tog huškanja. Ne kažem da su drugi bili cvecke, mislim na Hrvatsku stranu, ali ta srpska retorika 90tih se evo vratila ponovo legalno u novom ruhu i donosi nove probleme i ne da nam da idemo dalje.
  • Sns bot

    02.08.2022 18:15
    Ima li u djb neko normalan? Oni su stvarno naopačke rodjeni…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti