VIDEO: Obeležena godišnjica"Oluje", pun Trg slobode u Novom Sadu

Godišnjica "Oluje" obeležena je na Trgu slobode u centru Novog Sada.
VIDEO: Obeležena godišnjica"Oluje", pun Trg slobode u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Prisutnima se obratila Sanja Vulić iz Dvora, koja je imala 12 godina kada je u izbegličkoj koloni došla u Srbiju. Rekla je kako već 27 godina oseća tugu i bol.
 
Manifestaciji povodom obeležavanja progona Srba iz nekadašnje Republike Srpske Krajine (RSK) tokom akcije hrvatske vojske "Oluja" večeras u Novom Sadu prisustvuju zvaničnici i političari iz Republike Srpske, ali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i mnogi političari.
Programu prisustvuje srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica RS Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, kao i opozicioni lideri Mirko Šarović, predsednik SDS-a, predsednik i potpredsednica PDP-a Branislav Borenović i Jelena Trivić, i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković
Manifestaciju na Trgu slobode možete pratiti uživo.
 
 
 
"Srpski narod nikada neće zaboraviti hrvatsku akciju 'Oluja', kojom je proterano oko 250.000 Srba", rekao je ranije Dodik.
 
 
Naveo je da je oko 250.000 Srba moralo da napusti svoje kuće, dodajući da su mnogi od njih svoj novi dom našli u Srbiji i Republici Srpskoj.
 

Komentari 166

  • vucice srbine

    07.08.2022 10:25
    evo prodje i oluja
    Sta je sledece, cime ces sad da ispiras mozak prostog naroda, hocemo sad malo Kosovo?
  • Istina

    06.08.2022 14:01
    Da nije Milošević zagovarao veliku Srbiju i pobunio Srbe u Hrvatskoj(na kraju ih izdao) danas bi većina ljudi bili u svojim domovima u svojoj domovini Hrvatskoj.
  • MileBukovac

    06.08.2022 12:38
    Nisam birao da budem Srbin,ali da sam mogao...sigurno bi izabrao.
    Ponosan na srpstvo,na pravoslavnu veru,na srpsku toleranciju i pravdoljublje.
    SrbIN

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti