DS traži da poslanica iz Novog Sada vrati mandat, napisala da je inženjer, a još uvek studira

Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke zahteva od narodne poslanice Staše Stojanović da vrati mandat, jer je obmanula sve birače.

Kako se navodi u saopštenju Demokratske stranke, pomenuta poslanica Srpske napredne stranke se "lažno predstavljala kao master inženjer i to na zvaničnoj listi 'Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje'".

"Posle provere bibliotečkog fonda Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, utvrdili smo da se u njihovoj bazi nalazi samo njen diplomski rad, ali ne i master, koji još uvek nije završila. Staša Stojanović je i sama na društvenim mrežama podelila da je sada pri kraju master studija, te potvrdila da je slagala sve birače koji su dali glas njoj i listi 'Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje'", poručuje odbor za obrazovanje DS-a.

Demokratska stranka, zbog toga, zahteva i od Aleksandra Vučića da zatraži ostavku od svoje poslanice, ukoliko ona sama momentalno ne vrati mandat u Narodnoj skupštini Republike Srbije.
 
 
U biografiji Staše Stojanović na sajtu Narodne skupštine Srbije navodi se da je "master inženjer investicionog menadžmenta", međutim, kako je ona sama na Tviteru napisala, ona tek "privodi kraju master studije". Nakon što su joj korisnici društvenih mreža ukazali na to da je reč o lažnom predstavljanju, Stojanović je odgovorila da je "stavila kako jeste"
 
"Na poslaničkoj listi pišu trenutna zanimanja, ja sam još na masteru investicionog menadžmenta te sam stavila kako jeste. Neko je stavio penzioner, sportista, novinar... Molim ljude da ne prave teorije zavere i ne izmišljaju. Mogla sam staviti i 'državni službenik' da sam htela", napisala je Stojanović. 
 
Narodna poslanica nastavila je raspravu na Tviteru kriveći "opozicione medije" da pokušavaju "psihički da je slome".
Podsetimo, Staša Stojanović jedna je od poslanica Srpske napredne stranke sa područja Novog Sada. Stojanović se "proslavila" kada je u maju prošle godine "upala" na konferenciju za medije Omladine Narodne stranke u Novom Sadu, a potom se pohvalila da joj je zbog toga čestitao lider naprednjaka.
 
Biografija Staše Stojanović nije dostupna na internetu, a hobi kojim se sama pohvalila je da ima više od pet rokovnika u kojima godinama unazad zapisuje govore lidera. 
  • Dragan

    07.08.2022 22:45
    Čuj, inženjer menadžmenta saradnik za finansije. EPS je postao septička jama za ljude bez mozga i obraza. Nema mu spasa, mora propasti. Tuga.
  • Rade

    06.08.2022 19:49
    A šta je to kod njih još istinito? Sami sebi više ne veruju koliko su ogrezli o laži!
  • smlo

    06.08.2022 11:24
    autoplagij-atori
    a tek,gdje je autoplagijator,sa visokom pozicijom u SNS?Politički visoko,intelektualno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti