U planu veliki radovi u Krajiškoj ulici u Petrovaradinu vredni 132 miliona dinara

Novi Sad je u gradskoj kasi obezbedio 132 miliona dinara za radove u Krajiškoj ulici u Petrovaradinu, saznaje 021.rs.
U planu veliki radovi u Krajiškoj ulici u Petrovaradinu vredni 132 miliona dinara
Foto: 021.rs
Tender za izbor izvođača radova je raspisala Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) i rok za dostavljanje ponuda je 25. avgust. 
Prema dokumentaciji UGZI-ja u ovoj ulici će se raditi saobraćajne površine sa pratećom infrastrukturom.
Konkretno, Krajiška ulica predstavlja deo sekundarne ulične mreže, koja je planskim dokumentom namenjena porodičnom stanovanju i povezuje Ulicu Tome Maretića sa Bukovačkim putem. Trenutno je ulica različite širine i jednim delom je jednosmerna. 
 
Predviđeno je da se sagradi 612 metara saobraćajnice široke pet metara sa pešačkom stazom od behatona širokom od 1,6 metara, kao i prateći kolski prilazi i pešački prelazi. 
 
Takođe, biće zamenjena postojeća vodovodna mreža koju čine azbestno-cementne cevi i biće postavljen novi cevovod od polietilena dužine oko 586 metara. Takođe, biće izgrađena i nova kanalizaciona mreža duga 735 metara.
 
 
Tokom uređenja i proširenja Krajiške ulice predviđeno je i da bude posečeno 26 stabala, dok će se četiri stabla orezati. 
 
Rok za izvođenje radova je maksimalno 300 dana.
  • mns

    09.08.2022 22:15
    ah...
    a Dinka Šimunovića će izgleda biti sledeće godine, a sledeće godine će reći "sledeće godine" i tako .... mi navikli da nas lažu , al glasmo ko poludeli kad nam nešto obećaju i na kraju š i p a k
  • 9

    08.08.2022 08:22
    Hoće li radove
    Izvoditi Krajišnici ? Onda su budžet i rokovi premaleni .
  • Nema vise

    07.08.2022 23:06
    @Okrugiceva
    O tome se trebalo misliti kada ste kupovali stan u prenatrpanom Petrovaradinu. Sada uzivajte u kvalitetu i luksuzu. Uskoro ce i kanalizacija da zacepi,da uzitak bude potpun :-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti