Milenijum tim kupio Navipove vinograde na Alibegovcu

Beogradska kompanija "Milenijum tim" kupila je za 216 miliona dinara imovinu akcionarskog društva "Navip" na području Novog Sada.
Milenijum tim kupio Navipove vinograde na Alibegovcu
Foto: 021.rs (ilustracija)

Ta imovina je procenjena na 705 miliona dinara i najvećim delom je čine plantaže tog nekadašnjeg vinskog giganta.

Kako piše Voice, na javnom nadmetanju za imovinu "Navipa" učestvovala je i surčinska firma "Rekonstrukcija i izgradnja puteva", čiji je zakonski zastupnik Boško Buha, sin nekadašnjeg zaštićenog svedoka Ljubiše Buhe Čumeta.
"Milenijum tim" je na taj način kupio od države i 52 hektara građevinskog zemljišta u katastarskim opštinama Petrovaradin i Sremska Kamenica.
 
Za imovinu "Navipa" u Petrovaradinu i Sremskoj Kamenici "Milenijum grupa" dala je 216 miliona dinara, a "Rekonstrukcija i izgradnja puteva" ponudila je 213 miliona, dok je početna cena bila oko 211 miliona dinara.
 
Reč je o parcelama na potezu Alibegovca i Karagače, a taj deo sremske strane Novog Sada i meštani i gradski urbanisti smatraju veoma atraktivnim, dok investitori na placevima oko nekadašnjih "Navipovih" vinograda već grade stambene komplekse.
 
Na pitanje da li "Milenijum tim" nastavlja vinogradarsku proizvodnju na parcelama u Petrovaradinu i Sremskoj Kamenici, na bivšim plantažama "Navipa", iz te kompanije su za Voice rekli da se "zemljište trenutno ispituje i razmatraju se mogućnosti za podizanje novih zasada vinograda na toj površini".
 
Ove godine, u januaru, "Milenijum" je postao stopostotni vlasnik vinarije "Šapat" u Novom Slankamenu, po mnogima, jedne od najekskluzivnijih u Srbiji, navodi Voice.
 
"Milenijum tim" je poslovnu 2021. godinu završio sa neto dobitkom od oko milijardu dinara, dok je godinu dana ranije neto dobit bila oko 370 miliona dinara.
  • Dragan

    08.08.2022 18:07
    Novi Sad
    A otkud oni kupili vinograde ,A Promist /Galens kupili podrum Navipa u Petrovaradinu .. Saradnja ili konkurencija pitamo se pitamo
  • Pera

    08.08.2022 05:14
    Vreme je za novi rat i reset..
    Ne moze ovo ludilo da stane bez jos veceg ludila a verujte mi morace da dodje kao kulminacija svega ovoga sto se radi!!!!
  • Marko, Liman

    08.08.2022 01:15
    Ovaj Zlatousti i njegova banda zakuvavaju do krajnjih granica. Ili ćemo mi fasovati do kraja života, ili će se drama završiti kao kod Čaušeskua.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti