Birodi: Nadležni da otkriju ko je crtao kukasti krst na zgradi člana REM-a u Novom Sadu

Biro za društvena istraživanja (Birodi) zatražio je od nadležnih da sprovedu istragu i otkriju ko je na zgradi u kojoj stanuje član Saveta REM Milorad Vukašinović crtao nacistički simbol.
Birodi je u saopštenju osudio bilo kakav čin verbalnog ili neverbalnog etiketiranja bilo koga i dodao da je to necivilizovan čin kojim se članu REM-a uskraćuju prava garantovana Ustavom i zakonom.
"Govor i postupci mržnje od bilo koga izrečeni ili učinjeni moraju biti bez razlike sankcionisani čime se pokazuje društvu neprihvatljivost takvog ponašanja i opredeljenost za dijalog zasnovan na činjenicama i slobodno izraženim stavovima u skladu sa zakonskim i profesionalnim normama, odnosno stručnim standardima", dodaje se u saopštenju.
Iz Birodija su istakli da će pratiti i insistirati na rešenju tog slučaja.
 
Podsetimo, na fasadi zgrade u kojoj živi član Saveta Regulatornog saveta za elektronske medije (REM) Milorad Vukašinović u Novom Sadu juče ujutro je nacrtan kukasti krst uz znak jednakosti sa REM.
 
REM je nedavno dodelio dozvole za nacionalne TV frekvencije istim televizijama koje su ih i ranije imale - Pink, Hepi, B92 i Prva.

Teme

rem
  • Miloš

    08.08.2022 18:42
    Vi ste zaboravili na Vukašinovića?
    Da li ste pogledali bilo koji Mikijev izveštaj devedesetih na RTV-u ?
    Taj bi vam istetovirao petokraku na čelu...
    Stari dobri momak,rodom sa Kosova!!
  • Ivan Jovanović

    08.08.2022 09:46
    Bez naslova
    Čin iscrtavanja kukastog krsta je ,necivilizacijski' a odluka REM-a o dodeli frekvencija je ,civilizacijsko dostignuće'?
  • Bill

    07.08.2022 16:23
    Jest'!
    Otkriće ga kao i sve što su otkrili do sada.
    Ili?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti