FOTO Nakon obraćanja 021.rs: Uklanja se stubić sa pešačke staze na Detelinari

Gradske službe će ukloniti stubić sa pešačke površine u Ulici Janka Čmelika kod broja 81, a koji predstavlja opasnost za prolaznike.
FOTO Nakon obraćanja 021.rs: Uklanja se stubić sa pešačke staze na Detelinari
Foto: 021.rs

Reakcija gradskih službi je usledila nakon što im se 021.rs obratio, a nakon što su nam građani prijavili ovaj problem.

Prema navodima Detelinaraca, u ovom delu Janka Čmelika su od ranije bili postavljeni metalni stubići na zelenoj površini kako bi se sprečilo nepropisno parkiranje na tom prostoru, a sada se nakon uređenja kolovoza stub našao na stazi.
Građani su za 021.rs naveli da su putari verovatno po nalogu Grada uredili pešačke staze, jer je tu ne tako davno sagrađena i zgrada, ali da im je ostalo nejasno što su ostavili stub na stazi.
 
"Znamo da se stubići stavljaju da spreče nepropisno parkiranje, ali ovo je nakako pogrešno. Nigde u blizini nema tako postavljenog stubića i visina je takva da se svako može saplesti i pasti, a posebno treba reći da je to nedaleko do osnovne škole i tu prolazi stotine dece. Kako nam je rasveta već slaba, u ulici može se lako desiti da se neko povredi", naveo je za 021.rs jedan Detelinarac.
 
 
U Gradskoj kući su za 021.rs potvrdili da je napravljena greška i da će biti ispravljena. 
 
"Tokom prošle godine na predmetnoj lokaciji postavljeni su stubići radi zaštite zelene površine od uništavanja. U prethodnih nekoliko dana, u okviru radova na opremanju, izgrađena je pešačka staza ispred stambenog objekta na adresi Janka Čmelika 81. Nadzorni organ je, obilaskom terena, već preduzeo potrebne mere i naložio izvođaču da urgentno interveniše i, radi bezbednosti u odvijanju pešačkog saobraćaja, ukloni sporni stubić sa pešačke staze", naveli su u Gradskoj kući.
 
Prema njihovim rečima, stubić bi trebalo da je već uklonjen.
  • Vladan

    10.08.2022 09:45
    @IQ

    Pa vidiš u tome je fora: ti stubići i lopte se postavljaju na trotoaru i po ivici zelenih površina i ako si ih udario uvek si ti kriv, jer nisi ni imao šta da tražiš bilo gde blizu njih.
  • Trt

    10.08.2022 09:24
    @Trt II

    Potpuno si slobodan da promovišeš svoje primitivne srednjevekovne budalaštine. Naravno, budi spreman da budeš tretiran kao primitivna srednjevekovna budala.
  • IQ

    10.08.2022 08:59
    Stubići i lopte
    Sramota je da se od svih pametnih rešenja postavljaju jedva primetni metalni stubići i "lopte" od betona, opasno je. Vozač iz auta ne vidi ni jedno ni drugo, kretanjem bočno i unazad, prilikom manevrisanja. Ošteti vozilo. Još kada ima kiše pa trava naraste i preko lopti i stubića, totalna budalaština. Ako je do ograđivanja, neka to budu jasno vidljive prepreke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti