FOTO: Novosadska rečna policija dobila čamac od "Voda Vojvodine"

JVP "Vode Vojvodine" ustupilo je novi čamac novosadskoj ispostavi Jedinice za bezbednost na rekama.
FOTO: Novosadska rečna policija dobila čamac od "Voda Vojvodine"
Foto: Grad Novi Sad
Predaji čamca prisustvovali su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, načelnik Jedinice za bezbednost na rekama Srbije Mitar Jokanović, načelnik ispostave Jedinice za bezbednost na rekama Novi Sad Branislav Premović i načelnik Policijske uprave Novi Sad Goran Radonjić.
"Život grada i građana neraskidivo je povezan sa rekom, u ovom slučaju sa Dunavom. Zato se ne može dovoditi u pitanje to da gradovi treba da se približavaju rekama i da se odvija suživot sa prirodom. Drago mi je što 'Vode Vojvodine' tome doprinosi i što pomaže i Ministarstvu unutrašnjih poslova. Nadležne službe treba da nastave borbu protiv krađe ribljeg fonda, jer moramo čuvati naša prirodna bogatstva", naglasio je Vučević.
 
Vulin se zahvalio na donaciji i na kontinuiranoj podršci koju policiji pruža Grad Novi Sad.
 
"Grad ima razumevanja za sve naše potrebe i kada su nam neophodna vozila i renoviranje policijske stanice, ali i kada treba zaposliti dete povređenog ili stradalog policajca. Jedinica za reke formirana je u aprilu ove godine i već je dala odlične rezultate. Zaplenili su 50 tona nafte, razbili nekoliko organizovanih kriminalnih grupa koje se bave švercom akcizne robe, učestvovali u zapleni 50 tona cigareta i zaplenili i brod koji je prenosio te cigarete predviđene za šverc. To je najveća zaplena u istoriji borbe protiv šverca na rekama", rekao je Vulin.
 
 
Prema rečima direktora JVP "Vode Vojvodine" Srđana Kruževića, to preduzeće je kroz akcije uspelo da dostigne prošlogodišnji nivo pregleda na rekama i sprovođenja kaznenih mera.
 
"Napisano je oko 50 prijava protiv lica zbog prekršaja i krivičnih dela koja su učinjena na vodama koje nadzire. Ove godine zabranili smo privredni ribolov u dužini od 20 km kod Novog Sada i tu očekujemo podršku rečne policije. Čamac im ustupamo na korišćenje kako bismo doprineli boljem obavljanju njihovih poslova, koji podrazumevaju i podršku Ribočuvarskoj službi 'Voda Vojvodine' prilikom akcija na suzbijanju ribokrađe", istakao je Kružević.
 
  
 
Inače, pojedini mediji, poput 021.rs, nisu dobili poziv za ovo dešavanje, što nije redak slučaj kada su u pitanju susreti republičkih i gradskih zvaničnika.
  • Pollyanna

    10.08.2022 16:10
    „Jedinica za reke formirana je u aprilu ove godine i već je dala odlične rezultate.”

    OK. Da li to znači da su u neko doba rasformirali prethodnu staru rečnu policiju? (Vidi npr. https://www.politika.rs/sr/clanak/382321/Recna-policija-protiv-pijanih-vozaca-glisera-i-droge-na-splavovima)

    Ili je u pitanju samo nešto u lokalu?
  • Smrdijestina

    10.08.2022 14:00
    A camac kao pratnja izvozu organskog paradajza iz Jovanjice?
  • Realista

    10.08.2022 12:52
    budućnost
    Slepci...ali, ok, bar će načelnici imati gde da "vrše" prezentaciju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.