VIDEO Završen sastanak poljoprivrednika i premijerke: Nisu ispunjeni zahtevi, čeka se dalja odluka

Sastanak poljoprivrednika i premijerke Ane Brnabić je završen, ali dogovor o njihovim zahtevima nije još postignut.
VIDEO Završen sastanak poljoprivrednika i premijerke: Nisu ispunjeni zahtevi, čeka se dalja odluka
Foto: 021.rs
Poljoprivrednici su naveli su da će posle njihovog međusobnog dogovora i odgovora Vlade Srbije na njihove zahteve, koji se očekuju u nerednih sat i po, odlučiti o daljim potezima.
Kako su rekli nakon sastanka, iz Vlade su im ponudili 535 evra po toni suncokreta, dok su paori tražili 700 evra.
 
Tražili su i da plaćaju gorivo bez akciza, ali im je rečeno da je to nemoguće i da će im vraćati 22 dinara po litru, ali će biti ukinuta zabrana izvoza svih primarnih poljoprivrednih proizvoda.
 
Poljoprivrednici zahtevaju otkupnu cenu suncokreta od minimum 700 evra po toni, subvencije za gorivo, slobodan izvoz poljoprivrednih proizvoda, moratorijum i zamrzavanje kredita, premiju za mleko od 15 dinara po litri, kao i 30 odsto subvencija za đubrivo, a traže i da se proglasi elementarna nepogoda zbog velike suše.
 
Grupa poljoprivrednika koja je još u Novom Sadu, kod Banovine, trubila je i turirala kako bi stavila do znanja da su i dalje tu i da se neće mrdati dok se ne ispune njihovi zahtevi.
 
Ulice u Novom Sadu su prohodne, ali je 90 traktora i dalje parkirano duž Bulevara Mihajla Pupina. U međuvremenu "Čistoća" je kod Banovine postavila kontejnere.
 
 
Ratari koji od utorka protestuju ispred Banovine u sredu ujutru su započeli blokade više saobraćajnica u centru. U međuvremenu, poljoprivrednicima u Novom Sadu su se priključili i traktoristi iz Zmajeva, a u sredu uveče stiglo je još njih desetak iz Subotice.
  • Maja

    13.08.2022 05:48
    Za tajkune
    Traze subvencionisano gorivo za povrsinu do 20h, a ona ne spominje taj limit.
  • Proleter.

    11.08.2022 23:23
    Ustaj seljo!
    Ustaj rode!
    Pa se brani od gospode.
    Od gospode,zelenasa...
    Trgovaca batinaša...
  • Nik

    11.08.2022 20:06
    A Salex tek nema pojma
    Brale,pa da su nudili 1.000e/t a da odbiju djubrivo i seme od toga i dodju na tih 535e,kao sto ti kazes.. pa to je jos veca zarada,jer ispadne 535e/t ciste zarade... A tebi i to malo kazes!!!
    E Salex i slicni koliko ste vi neobrazovani i alavi...
    Ma sve vam je bre malo,sto ne pricate o drugim kulturama,koje nije zakacila suša a dostigle su ove rekordne cene,pa te matematike krijete sami od sebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti