Ratari dobili poziv na nove pregovore u Vladi Srbije, evo kako je glasio mejl i šta će biti dalje

Ratari su danas dobili odgovor na mejl koji su juče poslali nadležnima.
Ratari dobili poziv na nove pregovore u Vladi Srbije, evo kako je glasio mejl i šta će biti dalje
Foto: 021.rs
Poljoprivrednici su juče ponovo poslali zahteve ministarstvu. Tom prilikom istaknuto je da je to crvena linija ispod koje ratari neće ići. Rekli su da ukoliko njihov zahtev naiđe na negativan odgovor, poljoprivrednici će pojačati svoje zahteve.
Mejl koji su danas dobili glasi:
"Pozivamo vas da sutra, 15. avgusta u 10 časova dođete na sastanak u Vladu Republike Srbije, na kojem će, pored Predsednice Vlade, prisustvovati predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva trgovine, Ministarstva poljoprivrede, Privredne komore Srbije, predstavnici uljara i trgovinskih lanaca, kako bismo još jednom svi zajedno razgovarali o zahtevima i mogućnostima. Ukoliko je poziv prihvatljiv za vas, molim vas za potvrdu dolaska i imena učesnika sastanka sa vaše strane."
 
Ratari sad većaju da li će se odazvati pozivu i otići u Beograd, ili će tražiti da delegacija koja predstavlja državu dođe u Novi Sad, jer kako kažu - Banovina je jedna velika poluprazna zgrada u kojoj takođe može da se pregovara. Ideja je da ako budu išli u Beograd, to urade traktorima, a opet - to bi ih stajalo poprilično goriva, koje je skupo. No definitivna odluka o tome uslediće u narednim satima. 
 
Poljoprivrednici traže da otkupna cena suncokreta bude 700 evra po toni, da se ukinu akcize na gorivo za poljoprivrednike na količinu do 100 litara po hektaru, da se ograniče trgovačke marže na suncokretovo ulje. Vlada je ispunila njihov zahtev da se ukine zabrana izvoza ulja, kao i da ih policija ne tereti za prekršaje koje su napravili tokom protesta i blokada saobraćaja.
 
Ponuđena im je cena od 535 evra (plus PDV) po toni suncokreta, a premijerka Ana Brnabić je istakla da država ne može da garantuje cenu nikome.
  • svetlana

    15.08.2022 12:38
    poruka
    koga ste vi pojoprivednici blokirali.vise ste blokirali narod.skupo vam je gorivo...hahaha a nije vam skupo da blokirate ulice i da zajebavate narod.u bg blokirajte skupstinu vladu srbije i onog za koga ste glasali.kako vas nije stid da trazite otkupnu cenu 700 evra.treba sav narod u srbiji da trazi da prvo plate penzije bude velike,da cene u prodavnicama budu normalne.kriviste za sam pocetak velike vrucine su bile .trebali ste ranije da mislite na posledice velikih susa
  • Agronom

    15.08.2022 06:29
    Nisu konkurentni
    Stepen produktivnosti po jedinici površine se meri brojem radnih sati koji su potrebni da se ista obradi, koliko prohoda, ali naši imaju problema nisu udruženi na nivou države , ne ugovaraju proizvodnju odmah nakon skidanja useva, jednostavno slušaju struku, i naravno tu je problem malih poseda ispod 10 ha.
  • Novosadjanin

    14.08.2022 19:31
    Paori nedajte se prevarice vas
    Paori nedajte se prevarice vas samo pametno opusteno. Novosadjani budite razumni ovo su nasi Vojvodjani PAORI Novosadjani pomozite im koliko mozete.
    Rodjeni Novosadjanin - Lala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti