Novosađanki Mariji hitno potrebna pomoć: Pomozite da dobije neophodno lečenje

Novosađanki Mariji Jelikić hitno je potrebna pomoć za lečenje - ima cerebralnu paralizu, epilepsiju i slabovidost, kao i prateće tegobe koje joj otežavaju već vrlo teško stanje.

Marija ima 20 godina. Rođena je u 35. nedelji kao zdravo dete, ali usled neodgovarajuće terapije upada u anafilaktički šok koji je izazvao obilna krvarenja u mozgu IV stepena od kojih i dan danas ima trajne posledice.

Ona je dete koje je višestruko ometeno u razvoju, veliki borac i ima jaku želju za životom uprkos prognozi lekara da će ostati - biljka.

Za svojih nepunih 20 godina izdržala je 10 operacija. Usled ulaska u pubertet, njena epilepcija je napredovala. 
 
Zbog naglog rasta u poslednje tri godine Marija se bori sa krivljenjem kičme koja za sobom krivi karlicu i kukove. 
 
U septembru 2020. godine urađena je operacija kukova, ali to nije zaustavilo krivljenje. U oktobru 2021. godine došlo je do pucanja slezine, te je morala na hitnu operaciju u kojoj joj je slezina otkonjena u celosti. 
 
Nažalost, usled ubrzanog krivljenja kičme, njen život je ugrožen jer je došlo do pomeranja vitalnih organa, kapacitet pluća je smanjen na 50 odsto, a preti da ugrozi i kukove koje su operisani. 
 
Sada joj je hitno potrebna operacija kičme u Turskoj, u klinici "Liv Hospital". U ovoj borbi za život Mariji je potrebna i pomoć dobrih i humanih ljudi kako bi otišla na operaciju.
 
Možete da pomognete slanjem SMS poruke sadržaja 367 na broj 3030.
 
Možete da pomognete i uplatom na namenski račun kod fondacije "Budi human".
 
Dinarski račun: 160-483619-48
Devizni račun: 160-54000023119-95
IBAN: RS35160005400002311995
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
 
Detalji se nalaze OVDE.
 
Porodica Marije Jelikić zahvaljuje se na podršci u borbi za ovaj život.
  • realnost

    16.08.2022 09:24
    Možda
    bi Mitrović mogao malo da podrži akciju i pokrene svoje veze! Eto, onu tamo, što je spašavaju već dve nedelje, on spašava , šalje specijalne doktore i cela javnost je , jel, da, jako uznemirena, jer kako će , ako se ne oporavi , ući kao atrakcija u cirkus, zvani realiti, a narod će biti duboko ožalošćen! Sramota je da se posvećuje pažnja polusvetu, dok nam deca nevina i nedužna stradaju!!!!!
  • Neko

    15.08.2022 23:36
    Nazalost nema, nasi placaju nekog Spanca da dolazi da radi te operacije... i on je samo cetiri puta po 5 dana u Srbiji, i to u NS i KG... a na cekanju ima i po godinu dana, koliko sam shvatio njoj je kocma ispomerala sve vitalne organe i ugrozila pluca, zato je neophodna operacina. Ajmo Novosadjani da se pokazemo da smo gospoda
  • Ne mogu da posaljem

    15.08.2022 23:19
    367
    Na 3030
    Pise da je pogrešan format , redovno saljem ali uvek budu po 4 broja . Da li je kod njih trenutno greska ili na sajtu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti