Svečanost povodom praznika mađarske nacionalne manjine održana u Novosadskom pozorištu

Svečanost povodom praznika mađarske nacionalne manjine – 20. avgusta – Dana Svetog Ištvana održana je večeras u Novosadskom pozorištu.
Čestitajući praznik, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izrazio je uverenje da ćemo i dalje zajedno i uspešno čuvati sve ono što je najvrednije u Vojvodini.

"Ravnopravnost srpskog naroda i svih nacionalnih manjina i svih ljudi koji u njoj žive – bez obzira na etničku, konfesionalnu, kulturološku ili bilo koju drugu pripadnost – jedna je od najvažnijih karakteristika i najvećih vrednosti Vojvodine. Zato očuvanje i unapređivanje te ravnopravnosti i jeste jedan od naših najznačajnijih ciljeva", izjavio je Mirović. 

Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade, on je dodao da su od izuzetnog značaja plodotvorna saradnja i izvanredni odnosi Srbije i Mađarske, "predvođenih predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerom Viktorom Orbanom – hrabrim, odlučnim i mudrim državnicima posvećenim očuvanju interesa, identiteta i tradicionalnih moralnih vrednosti svojih naroda i zemalja".
 
Predsednik Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine Jene Hajnal izjavio je da je sreća i obaveza prisećati se predaka, kao i da ovaj praznik ima poseban značaj jer je jedan od istaknutih datuma od pokrajinskog značaja.
 
"Današnje slavlje dokazuje našu volju i značaj toga što smo svi privrženi zajedničkoj nadi koja nam gradi budućnost", naglasio je Hajnal.
 
Svečanoj akademiji prisustvovali su i predstavnici Vlade Srbije, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, predstavnici Grada Novog Sada i drugi.
  • Ha ha

    21.08.2022 10:31
    Smrc
    Igor se smrknuo jer je Milos u uzletu nije ni dosao na proslavu Djuki je tu. Joj tuge.
  • Limanac

    20.08.2022 09:41
    ...
    Čestitke i da se oslobodite Pastorovog zagrljaja čim pre.
  • Обсервер

    20.08.2022 09:06
    Честитка
    Придружујем се честиткама за овај празник наших суграђана и суседне Државе.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.