FOTO: Počeli višemesečni radovi u delu Grbavice, evo šta se sve sređuje

Stanovnici dela Grbavice u narednih 130 dana moraće da obrate pažnju na radove - počela je najavljivana rekonstrukcija saobraćajnih površina.
FOTO: Počeli višemesečni radovi u delu Grbavice, evo šta se sve sređuje
Foto: 021.rs

Ne samo to. U bloku Vojvođanske, Vere Pavlović i Lasla Gala radiće se kompletan kolovoz, parking, pešački plato, kanalizacija i javno osvetljenje, a sve zbog problema u ovom delu Grbavice o kojem je 021.rs već pisao.

Plan Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije je da se u ovom delu grada konačno reši problem odvođenja atmosferskih voda.

Prema projektu, predviđen je asfaltni i montažno-betonski kolovoz, 22 parking mesta sa leve strane saobraćajnice, izuzev parking mesta za osobe sa invaliditetom, budući da ona već postoje u Vojvođanskoj ulici.
 
Odvođenje atmosferskih voda biće sprovedeno putem slivnika u postojeću kanalizaciju u Vere Pavlović.
 
Radove vredne 31,4 miliona dinara izvode "Put invest", "Energotehnika Južna Bačka", "Suuniko Solutions" i "Tecton Geosystems".
 
Rok za završetak radova je 135 kalendarskih dana, odnosno do kraja godine. Radovi su obeleženi signalizacijom koju možete da vidite na fotografijama 021.rs sa terena.
 
  • BoeserWolf

    22.08.2022 13:13
    Cemu sluzi komunalna policija?
    Grbavica je betonska favela.
    Nisu samo urbanisti i neimari krivi za stanje na Grbavici. Mnogi stanovnici znatno doprinose.

    Ne moze da se prošeta ni 3 metra a da te ne pokvasi nečija klima. Za to su predviđene kazne od 5000 dinara.

    Oko kontejnera su deponije, ljudi bacaju nameštaj i mašine. Pogledajte ugao Puskinove i Doza Djerdja, Vere Pavlović i Alekse Santica, Tolstojeva i Gogoljeva. Na Sangaju je čistije.

    Koliko kazni je komunalna napisala? 0

    Nisam ih u zivotu na Grbavici video, a da jednom prošetaju i lupe kazne samo za klime, opravdali bi svoje parazitski postojanje.
  • Lala

    21.08.2022 10:59
    Da li postoji javni uvid u projekat i obim radova?
    Nadam se da će dvorišta vojvodjanska ulice biti takodje sanirana, kao i parking prostor koji je uništen neadekvatnom eksploatacijom!?
  • NSrdjan

    21.08.2022 09:36
    Dobro je da se radi kanalizacija. Istu bi trebalo uraditi i u drugim delovima grada, gde su na mestu kuca podignute zgrade. Sramota je da grad smrdi na fekalije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.