FOTO, VIDEO: Jaka kiša poplavila brojne ulice u Novom Sadu

Jak pljusak sa olujnim vetrom izazvao je tokom noći probleme na brojnim novosadskim ulicama koje su bile poplavljene, jer kanalizacija nije mogla da prihvati veliku količinu vode.
FOTO, VIDEO: Jaka kiša poplavila brojne ulice u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Gradska uprava je saopštila da su gradske službe na terenu i pozvala građane da probleme izazvane nevremenom prijave komunalnoj miliciji.

Kako su za 021.rs posvedočili građani, problema je bilo u svim delovima grada.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radio 021 (@radio_021)

Pljusak je poplavio i delove najvećih saobraćajnica u gradu kao što su Bulevar oslobođenja, Bulevar patrijarha Pavla, Bulevar Evrope, Futoška ulica, ali i veliki broj manjih ulica posebno na Detelinari, Grbavici i Podbari.  

Neke ulice, poput Vojvođanske, na Grbavici, poplavljene su i tokom prepodneva.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radio 021 (@radio_021)

 
 
Kako su naveli Novosađani, podvožnjaci u Kisačkoj i Temerinskoj su pod vodom bili i do ranih prepodnevih sati. 
 
 
Jak pljusak počeo je oko 3 sata. 
 
 
Ono što je primetno jeste da su se pod vodom uglavnom našle ulice u delovima grada koji spadaju pod "novogradnju", gde je poslednje dve decenije nikao veliki broj zgrada i gde su nestale zelene površine, a poplave pokazuju da ni odvodni sistemi nisu rešeni.
 
 
Količina padavina bila je prevelika za sistem kanalizacije i tek tokom jutra se voda povukla sa većine ulica.
 
 
 
Građani su prijavili i da je vetar obarao drveće u pojedinim delovima Novog Sada, ali za sada nema podataka iz JKP "Gradsko zelenilo" o broju intervencija.
 
 
Na društvenim mrežama Novosađani ne prestaju da objavljuju fotografije i snimke od prošle noći, ali i od jutros na kojima se vide posledice oluje. Ako imate neke fotografije i video zapise možete nam ih poslati na radio021@021.rs.
  • Mile

    22.08.2022 14:33
    Nema za sve. Ili ćeš održavati komunalnu infrastrukturu i po malo dograđivati novu na postojeću ili ćeš pljačkati komunalne fondove i lično se bogatiti. I, izabrali su. Kad nema za sve ima za plačkaše narodne muke a norod ko jeeeee...
  • Ozvalavljen

    22.08.2022 13:54
    Bas su lepe Dodikove Mahale na vodi?
  • Ruza

    22.08.2022 11:33
    Samo gledam u svom kvartu. Godinama Vodovod i kanalizacija ne rade redovno ispiranje kanalizacione mreze. Sto je do pre 10tak godina bila praksa. S proleca su kamioni cisterne ispirali svaki šaht. To sad ne vidjamo, znaci da to i ne rade. I pre mreza nije mogla da prihvati ovoliku kolicinu vode, ali se ona ubrzo povlacila. Sad stoji ceo dan a neretko i danima. A blato i mulj ostaju, sto takodje niko ne sanira.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti