EGZIT Festival za kraj Doma b-612 u Miletićevoj: Nekretnina će ispratiti trend "galensizacije" NS-a

Dom b-612, jedno od malobrojnih mesta alternativne kulture u Novom Sadu, neće se više nalaziti u Miletićevoj ulici, a poslednje dane u ovom prostoru obeležiće EGZIT Festival.

Posle sedam godina egzistencije i pet godina skućavanja u Miletićevoj ulici, u centru grada, Dom napušta svima drago mesto. Kako navode, cirkus odlazi iz centra u još uvek nepoznatom pravcu i obliku.

"Nažalost po sve nas, ova poluruinirana nekretnina u potpunosti će ispratiti trend 'galensizacije' Novog Sada i postati skup kvadrat. Još jako malo vremena nam je ostalo, u jeku godišnjih i ispita, da tandrčemo svim mogućim muzičkim uređajima sa naše bine, verande i dvorišta i po poslednji put se pozdravimo sa dragim komšilukom i ovom pozno-klasičnom građevinom, austrougarske proizvodnje", navode u Domu b-612.

Najavljuju i da izlazak iz Miletićeve 40 neće biti samo menjanje adrese, već i mala promena u radu udruženja. Za EGZIT festival pozvali su samo neke od ljudi koji su ostavili traga u ovom prostoru, a ulaz zasve dane zatvaranja je dobrovoljna donacija kako bi se prikupilo bar nešto sredstava da uđu u budući prostor.
 
Program EGZIT Festivala:
 
Sreda
 
Domski big band - samo dođi i donesi instrument, otvoren sešn na otvorenom
 
Četvrtak
 
Dabiška - ekipa koja je utemeljila jazz prizvuk domske verande
 
Petak
 
Vukašin Đelić 
 
Filip Đurović i Aleksandar Škorić
 
Pneumatik Trio
 
Segregator X
Subota
 
Nadjuled
 
Gilti pležur
 
Nedelja
 
Neuspeh
 
Skotni vrag
 
Hadži pota
  • Bojan

    22.08.2022 18:51
    @Komsija 51

    Pa normalno da imate visok prag tolerancije kad se čitava ta ulica trese poslednjih 15 godina, ovo mesto je maltene pa najtiši lokal u Miletićevoj.
  • Dule

    22.08.2022 14:20
    Ako želite da deca prestanu da vam izlaze u klubove i na splavove u kojima je pivo 500 dinara i loša muzika, morate malo podrške da pružite alternativnim mestima.
  • Komsija 51

    22.08.2022 12:30
    Komsijama sigurno niste dragi, imate srece,imamo ogroman prag tolerancije pa vam komunalna nije svaki cetvrtak, petak na adresi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti