Inicijativa "Za zeleno Novo naselje": Gradska vlast se narugala građanima najavom prodaje zemljišta

Inicijativa "Za zeleno Novo naselje" saopštila je da se gradska vlast narugala građanima najavom prodaje zelene površine između Novog naselja i Detelinare.
Inicijativa "Za zeleno Novo naselje": Gradska vlast se narugala građanima najavom prodaje zemljišta
Foto: 021.rs

U saopštenju navode da se vlast "narugala svakom od 12.736 sugrađana koji su potpisali peticiju za očuvanje zelenih površina na Novom naselju, Satelitu i Detelinari", kad je u tim delovima grada najavljena prodaja preostalih gradskih zelenih površina investitorima za izgradnju višespratnica.

Reakcija Inicijative je usledila nakon što je 021.rs preneo da se na sajtu Uprave za građevinsko zemljište i investicije pojavila ponuda lokacije, koja je sada zelena površina, na uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope za gradnju solitera do 12 spratova. 

"Pitamo gradonačelnika i ostale donosioce odluka u Novom Sadu šta još možemo da uradimo kako bi shvatili da je očuvanje humanih uslova stanovanja realna potreba, a ne samo želja, stanovnika ovog grada? Sve institucionalne mehanizme smo iscrpeli, a grad je pokazao da bismo morali ozbiljno da se branimo na eventualnim protestima očekujući privatne batinaše. Pitamo vas vas i šta će Novosađani dobiti od zarade koja će biti ostvarena prodajom preostalih parcela u gradskom jezgru? Da li ćemo dobiti bazen na Novom naselju, koji godinama obećavate, atletski stadion koji ste takođe obećali, jednako obećani, takozvani, 'Central park', preko potrebnu osnovnu ili čak srednju školu na nekoj od predviđenih parcela, dovoljno vrtića kako bi zaista uslovi bili isti za svu decu i njihove roditelje?", poručuju iz ove inicijative. 
 
Podsećaju da su građani kroz peticiju rekli da su za kvalitetan život u gradu potrebne zelene, parkovske i rekreativne površine. 
 
"Život u Novom Sadu će uskoro postati nepodnošljiv ako nastavite da nas ignorišete i otuđite preostale parcele u cilju stambene izgradnje. U ovo su nas dodatno uverile nedavne poplave novosadskih ulica, ali šta je potrebno da vi shvatite da grad nisu samo stambene zgrade i da u njemu žive i neki drugi ljudi, a ne samo privatni investitori?", dodaju u saopštenju.
 
Kako zaključuju, građani su rekli da žele da žive u gradu koji se humano razvija i širi, da osim stambenih i poslovnih zgrada dobija i adekvatan broj parkova, škola, saobraćajnica, parkinga...
  • Valter

    23.08.2022 19:17
    Mene nema potrebe da zovu ja cu svakako da dodjem,osecam se kao da sam dobrodosao:)
  • Novonaseljčan

    23.08.2022 16:58
    Gde si vođo?
    Gde si @Mare da te sledimo?
    Eto, uvek se nađe neki takav majstor u svojoj struci da ubaci zlu reč među građane i povede kako i sam kaže "u borbi za zastitu naseg zelenila".
    I obavesti se, školu neće da rekonsturišu, već da je ruše. Izgleda da ti sa ovom problematikom nemaš baš puno veze, ali moraš stan da zaradiš botovanjem.
  • Mare

    23.08.2022 14:27
    Vi ste se prvo narugali svima nama koji smo to potpisali i bili u prvim redovima u borbi za zastitu naseg zelenila i protiv polu ukopanih garaza ( ova sliaka u clanku je nastala na velikom protestu tog dana ). Pojedinci su zloupotrebili ovu grupu i poceli da iznose licne stavove u ime svih nas a koji se ticu samo dvorista njihovih zgrada ( miniranje projekta rekonstrukcije skole Crnjanski npr ali i dosta toga pride) tako da ste izgubili svaki kredibilitet da se oglasavate. Odjednom ste se osetili pozvanim da komentarisete desavanja u gradu koja nemaju nikakve veze sa ovom grupom. Ako zelite licnu promociju, radite to pod svojim imenom i prezimenom. Koliko sam u pravu, videcete, po odzivu komsija, na prvoj sledecoj akciji koju tj ako u opste budete organizovali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti