Kinezi zainteresovani za gradnju stadiona u Novom Sadu, radili na poznatom "Ptičjem gnezdu"

Kineska kompanija BUCG zainteresovana je za izgradnju stadiona, sportsko-poslovnih centara i drugih objekata u Novom Sadu.

To je na društvenim mrežama objavio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji se danas sastao sa predstavnicima kineske kompanije Beijing Urban Construction Group.

Osim toga da su se sastali sa predstavnicima kompanije, nikakvi drugi detalji sa sastanka nisu saopšteni. 

Kako se može videti na fotografijama, za stolom na sastanku, na strani na kojoj su sedeli predstavnici kompanije, bio je i predsednik "Energotehnike - Južna Bačka" i predsednik FK Vojvodina Dragoljub Zbiljić.
 
"Ova kompanija je među svojim brojnim uspešnim projektima poznata i po dizajnu i izgradnji prvog metroa u Kini, što su zaista dobre reference. Drago mi je što je Novi Sad prepoznat kao mesto koje ima veliki potencijal i što je iz godine u godinu bogatiji za sve veće i moćnije projekte", navodi se na nalozima Miloša Vučevića.
 
BUCG radove izvodi u različitim delovima sveta, a jedan od većih prepoznatljivih projekata je izgradnja nacionalnog stadiona u Pekingu za Olimpijske igre, objekat poznat kao "Ptičje gnezdo".

Teme

BUCG
  • 021

    24.08.2022 21:24
    Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nema nijedan nov,moderan stadion i naravno da treba da se napravi nekoliko po najvećim gradovima.Madjarska je recimo uložila preko milijardu evra i napravila bar desetak i velelepni nacionalni stadion.Za neznalice koje kukaju o lečenju dece,kanalizaciji itd,objašnjenje:moderni stadioni nisu samo za fudbal,nego služe i kao poslovni prostor,hotel,za koncerte itd.Hoće se reći da su ,u normalnim uslovima,profitabilni a pogotovo kada se tome doda fudbal gde se od prodaje igrača može uzeti dosta para.Naravno u normalnim uslovima,bez uplitanja politike i sa privatizovanim klubovima,gde smo opet jedini u Evropi sa nekim narodnim sportskim društvima...
  • Ns

    24.08.2022 15:45
    Ne i ne
    Uradite kisnu kanalizaciju i posadite koje drvo jer ste svaki zbun posekli.Posto TC Promenada jos nema upotrebnu dozvolu,da li cete i stadion tako raditi?
  • c+'204v

    24.08.2022 15:21
    Trustovi mozgova
    Vidim sve same trustove mozgova za stolom. Kuda ovaj brod ludaka plovi, voda nam je već stigla još samo i čamci. Tuga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti