FOTO: Posečeno veliko drvo na Limanu, nadležni kažu da je bilo nebezbedno i da će posaditi novo

Stablo na igralištu omeđenom Balzakovom i Ulicom Narodnog fronta uklonjeno je nakon havarije na vodovodnoj cevi, a na nezadovoljstvo dela stanara.
FOTO: Posečeno veliko drvo na Limanu, nadležni kažu da je bilo nebezbedno i da će posaditi novo
Foto: 021.rs

Nakon nedavnog nevremena u gradu, koje je ostavilo svoje posledice, na ovoj lokaciji dogodila se havarija na vodovodnoj cevi.

Radnici "Gradskog zelenila" uklonili su stablo koje je, tvrdi jedna Novosađanka, staro 40 godina.

"Nemoguće da ne mogu da se pomere cevi, ako je uopšte problem u korenju drveta ili je to samo srećna okolnost da se neko dočepa kvalitetnog drveta za ogrev. Građani su pokušali da ovo spreče", kaže građanka koja se obratila našoj redakciji s pitanjem zbog čega je stablo posečeno.
 
 
Kako za 021.rs navode u "Gradskom zelenilu", ovom preduzeću se, tokom sanacije havarije na vodovodnoj cevi, obratio "Vodovod i kanalizacija" s informacijom da je koren pomenutog stabla potkopan, a drvo nebezbedno.
 
"Izlaskom inspekcije i nadzora Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije na teren, utvrđeno je da se radi o velikom i teškom stablu čiji koren je usled radova na vodovodnoj mreži potkopan, što predstavlja opasnost po ljude i imovinu s obzirom na to da se nalazi u blizini dečijeg igrališta. Na osnovu toga, inspekcija je izdala nalog za uklanjanje stabla", poručuju za 021.rs u "Zelenilu".
 
Kako dodaju, kad dođe period mirovanja vegetacije, "Zelenilo" će na ovoj lokaciji posaditi novo stablo.
  • Limanka

    25.08.2022 10:01
    Više kiseonika, manje betona
    Sramota. I dokle više ta izlizana priča "bilo je nebezbedno"? Svuda se gura betončina, pa i u neposrednoj blizini ovog stradalog drveta su uspeli stručnjaci da uguraju čitavu muzičko-baletsku školu na mesto igrališta i drvoreda. Možda je i to bilo nebezbedno?? Ako ne počnemo pod hitno da izlazimo na lice mesta da branimo drveće od seče ostaćemo bez ijednog stabla u gradu.
  • ojs

    25.08.2022 08:47
    @Ops

    Zaboravio si da spomeneš ustaše i nato, valjda su i oni krivi što ste nesposobni da iskopate rupu oko drveta.
  • ex chapman

    25.08.2022 07:42
    posadice novo drvo
    jos vece i jos starije :)
    nemojte zaboraviti ko su spodobe na vlasti. sta je njima da poseku drvo, kad su do juce sekli ljude da im skinu burmu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti