Nekoliko ulica u Veterniku dobija kanalizaciju, izabranim firmama za posao skoro 43 miliona dinara

Novi Sad će iz budžeta grada izdvojiti 42.8 miliona dinara sa PDV za izgradnju kanalizacije u slivu ulice Nova 105 u Veterniku, što obuhvata nekoliko novih ulica južno od groblja i kružnog toka.
Nekoliko ulica u Veterniku dobija kanalizaciju, izabranim firmama za posao skoro 43 miliona dinara
Foto: 021.rs

Radovi su na tenderu Uprave za građevinsko zemljište i investicije dodeljeni firmi Graditelj NS, sa podizvođačem KLM inženjering, jer su imali najpovoljniju ponudu.

Osim njih, na javnoj nabavci su se javili "AB & CO" i "Tron tex" iz Novog Sada koji su ponudili cenu od 45.639.543,12 dinara sa PDV-om i "Imperial buildings" i "Geotehnika NS" koji su ponudili cenu od 45.855.906,3 dinara sa PDV-om. 
 
Kako je Graditelj dao ponudu od oko tri miliona dinara manje od konkurencije, a i od procenjene vrednosti, dodeljen mu je posao.
Rok za u kome treba da se sagradi kanalizacija u ovih nekoliko ulica u Veterniku je šest meseci. 
 
 
Ovo su ulice koje se u dokumentaciji vode kao Nova 101, 102, 103, 104, 105 i 105 sa krakovima, a neke od njih već imaju imena kao Ilije Rajačića Mirona, Slavka Gavrilovića, Dimitrija Kirilovića i Patrijarha Vikentija. 
 
U ovim ulicama će 93 objekta dobiti kućne priključke i tako biti povezani na gradsku kanalizaciju. 
 
Mada će dobiti kanalizaciju, stanovnici ovih veterničkih ulica neće dobiti asfalt, jer se u dokumentaciji navodi da će nakon završetka radova izvođač vratiti tucaničku podlogu, osim u Novoj 105, koja će i dalje imati asfalt.  
  • Zoki

    28.08.2022 14:36
    Konacno
    Veternik na vodi.....produzetak kamenjara,konacno. Zapostavili ste taj deo Veternika,da ne kazem grada.
  • Msp

    26.08.2022 13:38
    A
    Šta ce biti sa asfaltom ostaće rupe kao u Beocinu .
  • ZOZONE

    26.08.2022 12:18
    Nakon deset godina vlasti se setili da bi grad trebao imati kanalizaciju. Za to vreme se postojeca zapusila pa smo neki dan zbog kise imali izlevanje fekalija po celom gradu. Bili smo potopljeni FEKALIJAMA!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.