I ove godine besplatni udžbenici za đake prvake u novosadskim školama

Učenici prvih razreda osnovnih škola i ove godine će imati besplatne udžbenike.
I ove godine besplatni udžbenici za đake prvake u novosadskim školama
Foto: Grad Novi Sad

Ugovor o nabavci udžbenika o trošku Grada danas su potpisali predstavnici 12 izdavačkih kuća i 35 novosadskih osnovnih škola.

Ovo je četvrta godina kako se sprovodi ova praksa u Novom Sadu, rekla je članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić.

"Pravo na besplatne udžbenike imaće oko 4.000 đaka prvaka, odnosno svi oni koji udžbenike nisu obezbedili preko konkursa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Ukupna sredstva za tu namenu iznose 29.240.000 dinara sa PDV-om, što je za 2,1 milion više u odnosu na 2021. godinu. Ovo je dobra praksa, i na ovaj način smo želeli da olakšamo polazak u prvi razred đacima, ali i njihovim roditeljima. Podsetiću vas da će i ove godine boravak mališana u vrtićima biti potpuno besplatan i da će Grad nastaviti da subvencioniše boravak dece u privatnim vrtićima", rekla je Vučinić.
 
Podsetimo, Grad Novi Sad neće povećati iznos subvencije za decu koja pohađaju privatne vrtiće, a koji nisu uspeli da se nađu na spisku na upisu za vrtiće "Radosnog detinjstva".
  • Sale

    26.08.2022 15:53
    Boravak prvaka
    Zato je boravak prvaka u skoli poskupeo sa 2600 na 5600 mesecno...placamo mi sve to debelo...
  • Bns

    26.08.2022 15:02
    Subvencije za vrtiće
    Da bi oni koji imaju vezu ili koji su potplatili imali mesto u gradskom vrtiću, mi godinama mesečno plaćamo za svako dete bezmalo 300 evra u privatnom vrtiću. Subvencija iznosi 8000 dinara. Toliko o uspehu vlasti.
  • Prvi čovjek sela

    26.08.2022 14:09
    Vidite li face izbezumljenih direktora? Svi imaju članske karte i svi rade kako im se naredi,bata samo dodje po harač da preda sestrici i onda ide na godišnji jedno pola godine dok direktorska plata redovno leže. Eh da mi je njihova glavudza samo jedan dan…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti