Novosadski DJB: Bilo bi lepo da odlazeći ili novi gradonačelnik ispravi grešku "limanskog krečenja"

Gradski odbor Dosta je bilo saopštio je da je prošlo godinu dana otkad su nepoznati autori farbanjem limanskih fasada iskazali svoj patriotizam.
Novosadski DJB: Bilo bi lepo da odlazeći ili novi gradonačelnik ispravi grešku "limanskog krečenja"
Foto: 021.rs

Kako se navodi, tenzija i uznemirenje koje je takva nepromišljena akcija izazvala, danima i nedeljama je bila prisutna ne samo na limanskim ulicama, nego u celom Novom Sadu, ali i državi.

Čekalo se, kažu, godinu dana da režim reaguje, u skladu i sa ovlašćenjima.

"Za to vreme, takozvani rodoljubi su, takođe noću, svoj umetnički dar iskazali širom grada, pa se motivi koji su se prvo ukazali na Limanima sada mogu videti i na Novom naselju, Detelinari, Petrovaradinu. Potpuno očekivano, i tu je reakcija nadležnih izostala. To nepostupanje jasno pokazuje ko je inicijator i organizator takvih akcija. Ono što je je nejasno je - zašto?", pita se DJB.
 
Kako navode, bili su prva politička grupacija u Novom Sadu koja je reagovala na "patriotsko krečenje", ukazujući na sve negativne efekte i, ispostavilo se, bili su u pravu.
 
U saopštenju postavljaju i pitanje zbog čega režim, u kontinuitet, plaši i unosi nemir među Novosađane i zašto deli komšije na podobne i nepodobne?
 
"Odlazeći gradonačelnik i njegovi sledbenici ovih dana pokušavaju da poslednjih deset godina prikažu kao zlatno doba Novog Sada, podsećaju nas na sve što su za to vreme 'postigli'. Zanimljivo je da ne govore o greškama, koji je itekako bilo. Limansko krečenje je jedna od većih grešaka. Bilo bi ljudski da je odlazeći gradonačelnik, za rastanak, ispravi. Da ga makar po nečemu dobrom upamtimo. Ili da je ispravi budući gradonačelnik", zaključuje se.
  • Лиманац

    06.09.2022 23:50
    Боде ли им очи српска тробојка?
  • Stohadin

    31.08.2022 20:05
    Zastava
    Drage moje i moji,sns je davno rekao da im se ne sviđa pokrainska zastava sa tri žute zvezdice.
    Bila je multikulturalna.
    Onda su Našoj i vašoj VOJVODINI dali (vratili) njenu DRŽAVNU zastavu sa sve grbom.
    Pa hvala drage i dragi iz sns.
    Imamo i zgradu DB-a.
    Polako idu pripreme tihe u režiji sns za nezavisnost VOJVODINE.
  • Novosađanka

    31.08.2022 15:26
    @002211
    Nismo mi u Vojvodini (svi) Srbi. Alo! Mi smo Vojvođani

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti