VIDEO Da li će Novosađani štedeti struju: "Ja štedim bogzna otkad"

Novosađani nisu najuvereniji da će preporuke za štednju struje dati rezultate.
VIDEO Da li će Novosađani štedeti struju: "Ja štedim bogzna otkad"
Foto: 021.rs
Portal 021.rs je razgovarao sa Novosađanima i većina njih je čula da je vlast dala i zvanične preporuke kako da se štedi struje, ali poručuju da su sa tim stvarima već bili upoznati.
 
Po rečima jednog mladog Novosađanina, predlozi nisu ništa epohalno, jer se podrazumeva da ugasiš svetla kad izlaziš iz stana i da ne pališ sve sijalice odjednom u domaćinstvu.
Drugi Novosađanin kaže da nije pročitao preporuke, ali je čuo da je takva odluka doneta.
 
"Pretpostavljam da je to nešto slično onome što nam je EPS već više puta slao. To je u redu, treba da štediom i to ko koliko može. Mislim da mnogi već štede, tako da te preporuke nisu nešto posebno. Lično bih pre preporučio da se uradi rekonstrukcija EPS-a i da se na taj način štedi", navodi on.
Jedna Novosađanka je već videla i spot za štednju, ali nije uverena da će biti efekta.
 
"Teško da će se građani pridržavati tih preporuka, jer mi tokom godina nismo naučili da štedimo, jer smo ekonomski tigar", navela je ona.
 
Šta su još rekli Novosađani pogledajte u videu ispod: 
 
  • sas

    01.09.2022 09:22
    najeb*smo
    štednju struje treba sprovesti otpušanjem viška radne snage , nestručnih ljudi , raskrinkavanjem svin malverzacija i lopovluka u EPSu U poslednje dve godine je puklo sve što se držalo na tankom koncu ,sada treba pohapsiti sve barabe jer ima materijala sud Dosta je sakrivanja i skrivanja svih zakulisnih radnji .. Sada je vreme (ako nije kasno ) da se očisti EPS
  • O. T

    01.09.2022 07:33
    O. T
    15.9 vidimo se!
  • Zemlja čudesa

    01.09.2022 06:41
    Uzorni građanin
    Nesebično doprinosim štednji električne energije već duže od decenije. Izbacio sam televizor iz stana, ugradio led osvetljenje, uzeo plinski šporet, beli veš perem isključivo noću i koristim samo laptop, frižider i zamrzivač (to mi dođe nešto kao bahaćenje). Ali, EPS je prepun iznenađenja - ja potrošim 700-800 dinara struje, a oni mi naplate 1.700-1.800 zahvaljujući nekim fantomskim "angažovanim snagama", "troškovima operatera", "obnovljivim proizvođačima" i, naravno, haraču za RTS koji ne konzumiram iz zdravstvenih razloga - hoću da ostanem zdrav.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.