U Novom Sadu upriličena ceremonija ispraćaja kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka

Ceremonija ispraćaja kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka i vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire u septembarskom oku upriličena je danas u Centru MO u Novom Sadu.
U Novom Sadu upriličena ceremonija ispraćaja kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka
Foto: Grad Novi Sad
Tom prilikom 26 kandidata, momci i devojke koji su ispunili sve propisane uslove, potpisalo je ugovore.
Budući vojnici će vojni rok služiti šest meseci, u tri faze. U prvoj fazi mesec i po dana biće u lokalnim Centrima za osnovnu obuku, zatim u drugoj fazi u Centrima za specijalističku obuku, i poslednja tri meseca provešće u jedinicama Vojske Srbije. 
Obuka za rezervne oficire biće realizovana u Vojnoj akademiji u Beogradu. 
 
Dok se nalaze na odsluženju vojnog roka, svakog meseca primaće novčane nadoknade, a nakon toga mogu da konkurišu i zasnuju radni odnos u Vojsci Srbije kao profesionalni vojnici.
 
Načelnik Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad, potpukovnik Dragan Dimoski, pozvao je sve one koji su zainteresovani da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka u decembarskom roku.
 
"To mogu da učine dolaskom u neku od naših kancelarija na teritoriji Južno-bačkog upravnog okruga, elektronskim putem preko portala eUprava ili u ekspoziturama Pošta Srbije", istakao je potpukovnik Dimoski.
  • 9

    31.08.2022 22:00
    više ih se okupi
    na promociji šerpi i lonaca po trećerazrednim restoranima.
    Da su ponudili večeru možda bi ih više bilo.
    Gde su sada zemare i ostale patrijote, navijači punoletni , ovi što kreče, prdnuli u fenjer i kad treba nešto za njiovu otadžbinu prpa bato. Zamislite da ih pošalju u 48 fazi obuke na granicu sa DRŽAVOM Kosmet pa mame im se ne bi mogle naprati gaća. Na grad od 400.000 stanovnika našlo se 26 onih koji bi za otadžbinu dali i svoj život ? Pa samo iz elektro škole je izašlo barem 400 punoletnih momaka i devojaka sposobnih za vojni rok i pokazali su da nisu blesavi ili možda nisu dovoljno dobre patriote i izdajnici , a pare od države 2x 100 E su podigli. Sram ih bilo još su letovali i u Hrvatskoj i pili Istarsku Malvaziju na maturi. Nezahvalnici jedni.
  • 26

    31.08.2022 17:55
    У целом граду?
    А толико их је за обавезно служење војног рока!
    Наши прадедови су можда били нешто, ми нисмо! Само се хвалишемо али када треба у војску... прпа бато!
  • @ Musaši

    31.08.2022 16:55
    Neka uđe u zapisnik
    Mister Woolin je odslužio svojih nedelju dana vojnog roka, pošteno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti