Prvi septembarski petak: Šta Novosađane očekuje?

Petak u Novom Sadu će biti nešto hladniji nego prethodnih dana, ali i pun dešavanja.
Prvi septembarski petak: Šta Novosađane očekuje?
Foto: 021.rs
Kažu meteorolozi da nas očekuje i kiša, stoga ako dođe do jačeg pljuska spremite se i na apokaliptične scene u gradu.
Vreme
 
Petak će u Novom Sadu biti znatno hladniji i moguća je slabija kiša. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Minimalna temperatura biće 14, dok će maksimalna biti 19 stepeni.
 
Relativno nepovoljna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih i osetljivih osoba. Najizraženije tegobe mogu osetiti astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici, pa im se preporučuje da poslušaju savete lekara. 
 
Neraspoloženje i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Sremskih Karlovaca i Rakovca u petak neće imati struje.
 
NOVI SAD
 
Branka Bajića 6, 12, 14, 20, 24-26, 30-32, pumpa Piramida, od 8.15 do 9.15 časova.
 
Pariske komune 22-24, 34-44, B. Atanackovića 46-48, Omladinskog pokreta 7-9, od 9.45 do 10.45 časova.
 
SREMSKI KARLOVCI
 
Karlovačkih đaka, Dositeja Obradovića, Vojvode Šupljikca, Nova, Sarajevska, Poštanska, Braće Anđelić, Fruškogorska, Vase Stajića, J. Grosa, Balkanska, Vase Pelagića, Ive Andrića, Čeratska, Petrovaradinska, Sime Milutinovića Sarajlije, Jovana Popovića, Doka 2, Patrjarha Rajačića, Nikole Tesla i Pinkijeva, od 9 do 13 časova.
 
RAKOVAC
 
Deo Dumbova, od potoka prema Belegiru, od 8 do 13.30 časova.
 
JKP "Čistoća" objavila je raspored odnošenja kabastog otpada po mesnim zajednicama do kraja ove godine, a raspored za septembar pogeldajte OVDE.
Gde ići?
 
Novosadski noćni bazar održaće se u petak na Ribljoj pijaci od 18 časova. Posetiocima manifestacije se nudi mogućnost da se upoznaju sa radom i gastronomskim i umetničkim proizvodima domaćih proizvođača i izlagača, a procenjuje se da po događaju bude oko četiri hiljade posetilaca.
 
Nastup finskog kvarteta "Apocalyptica" održaće se u petak od 22 časa na Мuzičkoj sceni 1 u Kineskoj četvrti - Kreativnom distriktu, u okviru otvaranja programskog luka Kaleidoskop kulture. 
 
Koncert muzičkog projekta "Hercules and Love Affair" Endija Batlera održaće se u petak od 23.30 u Kineskoj četvrti, a u okviru otvaranja Kaleidoskopa kulture.
 
Projekcija filmova Filmskog festivala "Obnova" prikazivaće se u bioskopu Arena Cineplex, Domu A "Živojin Ćulum", Češkom magacinu, kao i u Loftu Park. Spisak filmova pogledajte OVDE.
 
Međunarodni turnir u rukometu i mini rukometu mlađih kategorija "Rastimo - Trofej Grada Novog Sada" održaće de od petka do nedelje u Rukometnom klubu - kampu "Rastimo" od 12 do 17 časova.
 
U okviru međunarodnog festivala savremenog plesa "Tanz Platz" će se u petak od 20 časovau SKCNS Fabrika održati performans "Neusamljeno osamljen solo na vezi" Jelene Alempijević. 
 
Razgovor sa umetnikom Nikolom Macurom održaće se u petak u Muzeju Vojvodine od 19 časova, a u okviru izložbe "Skulptura i zvuk novosadskog vajara". Ovo druženje će se održati u prostoru gde se nalazi i postavka Macurinih radova. 
 
Predavanje "Priča o dva grada i dve kolekcije" istoričarke umetnosti Jelene Todorović održaće se u petak u Galeriji Matice srpske od 19 časova. Ovo predavanje se održava u okviru pratećeg programa izložbe "Paralele. Temišvar/Novi Sad" koja se zatvara u nedelju.
 
Muzičke radionice Presto organizuju besplatne muzičke radionica u okviru otvorenih vrata u septembru u Omladinskom kreativnom centru. Od 17 časova će se održati radionica violine, a od 18 sati radionica gitare. Presto tim predavača  će na zabavan i edukativan način posetioce upoznati sa svetom muzike i izvođaštva.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti