Prvi radovi već ovog meseca: Plan o sanaciji puteva u oko 20 ulica uskoro na sednici Skupštine grada

Oko 20 ulica u Novom Sadu, delu Veternika i Sremske Kamenice u kratkom periodu i vrlo uskoro biće obuhvaćeno radovima, a prvi radovi počinju već ovog meseca.
Prvi radovi već ovog meseca: Plan o sanaciji puteva u oko 20 ulica uskoro na sednici Skupštine grada
Foto: 021.rs
Sumu od 800 miliona dinara Pokrajinska vlada ugovorom prebacuje Gradu Novom Sadu kako bi se sanirale određene ulice kako na periferiji i u prigradskim naseljima, tako i u urbanim delovima grada. Posao je zvanično sklopljen u utorak, a obelodanjeno je i koje će ulice biti obuhvaćene radovima.

To su: Bulevar Mihajla Pupina, od Žarka Zrenjanina do Varadinskog mosta; Bulevar Jaše Tomića, od Kisačke do Stevana Doronjskog; Bulevar Jovana Dučića; Beogradski kej; Futoški put; Kisačka ulica; Hajduk Veljkova ulica; Doža Đerđa; Gagarinova; Ulica Save Kovačevića; Kosovska ulica; Vojvođanska; Jovana Subotića; Bajči Žilinskog; Primorska ulica; Radomira Raše Radujkova; Jovana Popovića, od Subotičke od Patrijarha Pavla, kao i pojedine ulice u Veterniku i u Sremskoj Kamenici.

Ovo znači da Novosađani treba ubrzo da se pripreme za nove prepreke u saobraćaju. Pojedine ulice obuhvaćene najavljenim radovima nalaze se u krugovima aktivnih radova, što će dodatno zakomplikovati celu situaciju.
 
Kako je vidljivo iz objašnjenja nadležnih, ali i iz kratkih rokova koji će biti predviđeni, reč je o "krpljenju" i saniranju saobraćajnica pre nego o detaljnim rekonstrukcijama puteva. Kako je u utorak izjavio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, očekuje se da će svi radovi biti gotovi do kraja novembra.
 
Na pitanje 021.rs kako je osmišljena dinamika ovih radova, da li će se isti izvoditi fazno i koji je kriterijum za odabir saobraćajnica koje će se raditi s prvenstvom, u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije navode da će se posao raditi fazno.
 
"S obzirom na to da planirani radovi obuhvataju nekoliko izuzetno frekventnih saobraćajnica bulevarskog tipa, stručne službe će izvršiti podrobnu analizu, kako bi se dinamika radova u najvećoj mogućoj meri prilagodila funkcionisanju saobraćaja. Radovi će biti izvođeni fazno, po deonicama, pri čemu će se naročito voditi računa o tome da maksimalno bude obezbeđena protočnost saobraćaja, u cilju da se građani što manje remete u obavljanju svakodnevnih obaveza", navode u resornoj upravi.
 
U upravi preciziraju da se u ovom slučaju radi o novcu koji je namenjen redovnom održavanju saobraćajnica, koji se opredeljuje Programom održavanja objekata putne privrede. Te poslove u ime Grada obavlja JKP "Put", što će biti slučaj i sada. Stručni nadzor nad radovima će obavljati gradska uprava.
 
"Opredeljenim sredstvima će se vršiti poslovi održavanja, rehabilitacije i zaštite puteva na teritoriji Grada Novog Sada, u dužini od oko 20 kilometara, a u cilju stvaranja uslova za efikasno i bezbedno odvijanje saobraćaja", navode u gradskoj upravi na pitanje 021.rs o kolikom je obimu radova reč.
 
U narednim danima nas očekuje nova sednica Skupštine grada Novog Sada, najavljuju u upravi. Na njoj će se naći i izmene Odluke o Programu održavanja objekata putne privrede za 2022. godinu, koje će sadržati i novoplanirane radove.
 
"Nakon usvajanja izmene Odluke, sredstva dodeljena od strane Pokrajinske vlade biće na raspolaganju, čime će se stvoriti uslovi da se započne sa planiranim radovima na sanaciji saobraćajnica, što se očekuje tokom ovog meseca", kažu u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.
  • Maki

    05.11.2022 18:57
    Sanacija puteva
    Primorska ulica je nocna mora za radnike koji idu tamo raditi u 3 smene i ima ih nekoliko hiljada u tim firmama.Put je krpljen 1000 puta i opet nove rupe na koje su mnogi ostetili automobile i gume.Gotovo je visoko rizicno doci biciklom na posao zbog tih kratera i neosvetljenosti a u zimskom, jesenjem periodu kad ima magle je veoma opasno.Na radnike se placa porez i doprinos i radnici registruju vozila a 7 km od centra grada rizikiuu svoju bezbednost dolazeci na posao.
  • B&B

    04.10.2022 14:26
    A Bulevar
    Pa prvi na listi treba da je Bulevar Oslobodjenja od stanice do mosta....Pa on je glavna saobracajnica a pogledajte nasta lici
  • Opsada

    07.09.2022 06:51
    U vojvode mišića su korenje od drveća podigli asfalt i ulaze u podrume!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti