Pokrajina formirala telo za rodnu ravnopravnost, na njegovom čelu Igor Mirović

Na današnjoj sednici Pokrajinske vlade doneto je rešenje kojim će opštini Sečanj biti usmereno 61,3 miliona dinara.

Za otklanjanje problema u vodosnabdevanju u tri naseljena mesta – Krajišnik, Jarkovac i Jaša Tomić, ulaganjem u bušenje, opremanje i povezivanje tri nova bunara, izdvojeno je 31,6 miliona dinara, čime će se rešiti dugogodišnji problem vodosnabdevanja u ovoj opštini, navodi se u saopštenju sa sednice.

U narednom periodu, u istoj opštini, počeće radovi na rekonstrukciji pet objekata obrazovnih ustanova ‒ dva objekta u Predškolskoj ustanovi "Poletarac" i tri osnovne škole.

Time će vrtići u Jarkovcu i Krajišniku, kao i osnovne škole ‒ Osnovna škola "Vuk Karadžić" u Konaku, Osnovna škola "Aleksa Šantić" u Sečnju i Osnovna škola "Žarko Zrenjanin" u Boki dobiti uslovnije objekte, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 14, 4 miliona dinara.
 
Planirani su radovi na tekućem održavanju krovova, kao i radovi unutar objekata.
 
Pokrajinska vlada pomoći će ovoj opštini s dodatnih 15, 3 miliona dinara za rekonstrukciju krovova u domovima kulture ‒ u mestima Jaša Tomić i Sečanj.
 
Osnovnoj školi "Aleksa Šantić" Gajdobra – Nova Gajdobra za finansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i adaptaciju objekta škole – glavne zgrade u Gajdobri, opredeljeno je 2,5 miliona dinara.
 
Za nabavku i instalaciju novog kotla toplane u Beočinu Pokrajinska vlada je danas izdvojila 36, 2 miliona dinara.
 
Pokrajinska vlada na današnjoj sednici donela je i odluku da se obrazuje Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, kao povremeno radno telo s ciljem razvoja i vođenja politike jednakih mogućnosti za ostvarivanje i unapređivanje rodne ravnopravnosti u Autonomnoj pokrajini Vojvodini. 
 
Za predsednika Koordinacionog tela izabran je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
  • Banderaš

    07.09.2022 15:09
    Kasno
    Kasnite 30-40 godina
  • 9

    07.09.2022 14:33
    A đe
    je tu Gashić ? Zar oni nisu braća po materi ?
  • Vlada

    07.09.2022 13:06
    Pa zar i u ovoj čorbi mirodjija? Verujem da ovaj ni sam ne zna da nabroji gde je sve izabran.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti