Novi Sad za 16 miliona dinara dobija dva nova dečija igrališta umesto postojećih

Novosadska uprava tenderom traži firmu koja će izgraditi dva dečija igrališta po ceni od 15.833.333,33 dinara bez PDV-a.
Novi Sad za 16 miliona dinara dobija dva nova dečija igrališta umesto postojećih
Foto: 021.rs

U tenderskoj dokumentaciji se ne navodi gde će ova igrališta biti postavljena, ali se kaže da će zameniti postojeća jer je predviđena demontaža opreme. 

S druge strane, iz tendera je vidljivo da se radi o već standardnim igralištima čiju gradnju Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) plaća da budu izgrađena na različitim lokacijama u Novom Sadu.

Prema specifikaciji radova, svako igralište će imati oko 200 kvadrata, a od rekvizita će imati njihalicu, kulu za penjanje za decu od tri do 15 godina, četiri kule sa dva tobogana, dva tunela i dva mosta za decu uzrasta do četiri godina, ljuljašku, kao i klupe i kante za smeće.  
 
Procena je da će za izgradnju igrališta biti potrebno dva meseca. 
 
 
Rok za dostavljanje ponuda je 28. septembar.  
 
Podsetimo da je UGZI pre nekoliko dana raspisao tender za gradnju dečijeg igrališta na Satelitu, a očekuje se da ponovo raspiše javnu nabavku za gradnju dva basket terena, s obzirom da se u prvom krugu niko nije javio na javni poziv.
  • Nema

    08.09.2022 18:22
    Super
    Treba svuda da naprave nova i da obezbede čuvara 24/7 jer to novo će biti izlomljeno uskoro. I vrtići isto zaslužuju igrališta i čuvara, jer od vandalizma ne možemo ništa sačuvati.
    Dakle, prvo razmisliti kako ih sačuvati.
  • Salajčan

    08.09.2022 13:03
    A Salajka nema dece
    Nadam se da će konačno i deo Salajke severno od partizanske dobiti dečije igralište
  • Milos

    08.09.2022 12:28
    Nadam se
    Da će jedno biti u Futoškom parku. Tamo je komplet uništeno..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti