"Lepe" vesti: Na Podbari i Rotkvariji parkiranje će se naplaćivati na gotovo 1.500 parking mesta

Delovi Podbare i Rotkvarije ulaze u planu zonu naplate parkiranja od 1.oktobra, potvrđeno je za 021.rs u JKP "Parking servis".
"Lepe" vesti: Na Podbari i Rotkvariji parkiranje će se naplaćivati na gotovo 1.500 parking mesta
Foto: 021.rs
Međutim, iz ovog preduzeća za 021.rs nisu naveli koji je razlog što će 804 parkinga na Podbari i 647 na Rotkvariji biti pod naplatom. 

Ova mesta građani godinama, pa i decenijama unazad, koriste besplatno, a iz "Parking servisa" nema nikakvog objašnjenja zbog čega počinju sa naplatom u ovom delu grada.

U ovom preduzeću su za druge medije kratko naveli kako se "činom naplate zavodi red na parkiralištima u pojedinim delovima grada, a najviše dobijaju stanari koji žive na tim adresama." Takođe, za Rotkvariju su rekli i da su rekonstruisali parking u Save Kovačevića. 
 
Gradska uprava za saobraćaj je rešenje o proširenju parking zone na delove Podbare i Rotkvarije donela krajem avgusta, na osnovu projekata "Parking servisa". Ni u ovim odlukama se ne navodi zašto se uvodi zona naplate. 
 
Ulice na Podbari koje će biti pod naplatom su sledeće: 
 
1. Ulica Marka Miljanova, od Kosovske do Beogradskog keja – 102 parking mesta
2. Šumadijska ulica – 69 mesta
3. Kosovska ulica (plato) – 95 mesta
4. Kosovska, od trga republike do Marka Miljanova – 119 mesta
5. Beogradski kej, od Marka Miljanova do ulice Kozačinskog, - 88 mesta
6. Na platou u ulici Dušana Vasiljeva, kod doma učenika "Brankovo kolo" i OŠ -104 mesta
7.Dušana Vasiljeva, od Episkopa Visariona do Marka Miljanova – 37 mesta
8. U bloku zgrada u ulici Dušana Vasiljeva, - 140 mesta
9. Ulica episkopa Visariona – 50 mesta

Na Rotkvariji parking će se plaćati u ovim ulicama: 
 
1. Ulica Save Kovačević – 313 mesta
2. Ulica Zmaj Ognjena Vuka – 38 mesta
3.Ulica berislava Berića  - 120 mesta
4. Ulica Kraljevića Marka, od Bul, Kralja Petra do Bulevara Jaše Tomića, - 86 mesta
5. Ulice Felegi Tivadara i Save Ljubojeva -90 mesta
Stanari ulica koje su u zoni naplate imaju pravo na povlašćenu godišnju stanarsku kartu po ceni od 130 dinara mesečno, odnosno 1.560 dinara za celu godinu. Sa tom kartom se parkiraju u ulici gde žive, kao i u nekoliko okolnih. 
 
Ova karta se dobija u "Parkign servisu" u Filipa Višnjića 47, uz ličnu kartu i saobraćajnu dozvolu.
  • Дрле

    20.09.2022 02:20
    Неће бити места ни уз плаћање
    Овакве глупе коментаре остављају само исти паразити као и ови из Парк. сервиса. Као, ,,браво Парк. сервису што нас олакшаваш за 1.500 д". С којим право они нама ударају порез на паркинг? Треба им лова да се подмире лењи крмци, и они само донесу одлуку. Ваљда треба да станари донесу одлуку, али, конкретно, за Кр. Петра нико нас није питао. Сада ће сви побећи у део града где се не наплаћује паркинг, па ће онда станари тих делова тражити да се уведе наплата и тако редом. Ако неко мисли да је бацање 1.500 дин. годишње ,,ништа", нек нам град да тај новац јер нам је увео порез на аутомобиле. Мало вам је по 33.000 д. за регистрацију (мени за 20 г. стар ауто)? Друго, јесте Парк. сер. ,,средио" С. Ковачевића, али је СМАЊИО број места и радили су ДВА И ПО МЕСЕЦА првих 300 м. А паук диже кола у забаченим улицама (Карађорђева), а не сме ни да
    пипне мафијашка кола паркирана на тротоару на Бул. Ослобођења. Фуј, багро.
  • Rotkvarija

    12.09.2022 12:44
    Konacno i to da smo docekali jos samo put da sredite...
  • Rajo

    12.09.2022 11:34
    Stanarska karta
    S obzirom da je mnogo onih koji ne razumeju ili se prave da ne razumeju (botuju), hajde jos jednom da objasnim ko ima pravo na povlascenu stanarsku parking kartu u iznosu od 130 din/mes. Dakle, da bi ste od PS mogli da kupite stanarsku parking kartu, morate da ispunjavate dva uslova:
    1. Da ste prijavljeni na adresi gde trazite stanarsku kartu, sto dokazujete uvidom u Licnu kartu
    2. Da je vozilo registrovano na vas (ne bitno gde i ne bitno da li su tablice NS, VS, VA ili neke strane. Vazno je samo da ste vlasnik vozila!)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti