Šodroš Survivor kamp poziva: Novosađani, dođite na akciju čišćenja Dunavca

Kamperi iz Šodroš Survivor kampa pozivaju Novosađane da se pridruže akciji čišćenja Dunavca danas, 10. septembra, a u okviru akcije međunarodne organizacije "DonauCleanUp".
Šodroš Survivor kamp poziva: Novosađani, dođite na akciju čišćenja Dunavca
Foto: 021.rs
Građani će se prvo okupiti u 11 časova u samom kampu, odakle će krenuti duž obale u skupljanje otpada. 
Organizaciji "DonauCleanUp" je u prethodne dve godine u čišćenju obala evropskih reka pomoglo više od 30.000 volontera.
Ova akcija će se održati u isto vreme na preko dvadeset lokacija duž obala Dunava Nemačke, Austrije, SLovačke, Mađarske, Hrvatske, Srbije i Bugarske kako bi zajednički očistili obale od đubreta i podigli svest o važnosti upravljanja otpadom te ukazali na potrebu očuvanja obala i reka.
 
Celo područje Podunavlja Dunavca, Šodroša i Ribarca je izuzetno važno za Novi Sad. Identifikovano je kao prirodna obrana grada od poplava i stanište za preko 200 strogo zaštićenih i zaštićenih divljih vrsta.
 
Građani i aktivisti skoro tri meseca kampuju na Šodrošu, sprečavajući tako seču stabala koja je predviđena zbog izgradnje novog mosta.
  • Paja

    10.09.2022 10:51
    omg
    Dovedite botove autobusima pa nek ciste,posten narod radi od jutra do mraka da plati harac drzavi!
  • Vladan

    08.09.2022 19:52
    @Pedja

    Još se ložite da će od tog fantomskog mosta nešto da bude?
  • boger

    08.09.2022 18:33
    Ajde više
    Dosta ste džaba letovali makar počistite za sobom. Sav sam za ekologiju i tako to ali ovakav Šodroš i Ribarac su leglo zaraze i bilo šta drugo će biti bolje. Naravno da se bune par stotina onih koji su tu uzurpirali obalu. Baš im je lepo tu u nehigijenskom naselju preko puta Štranda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti