Gradiće se nedostajući deo biciklističke staze na Novom naselju - radovi od sedam miliona dinara

Izgradnja nedostajućeg dela pešačke i biciklističke staze u ulici Radomira Raše Radujkova, kod novog parka, koštaće više od sedam miliona dinara, saznaje 021.rs.
Gradiće se nedostajući deo biciklističke staze na Novom naselju - radovi od sedam miliona dinara
Foto: 021.rs

Gradnja staza će trajati tri meseca, a radove će izvesti "Put-invest", koji je bio jedini ponuđač na javnoj nabavci Uprave za građevinsko zemljište i inevsticije (UGZI).

Radovi će uslediti nakon što je 021.rs pisao o ovom problemu.

Građani su decenijama iz pravca Detelinare ka Novom naselju ili obrnuto, koristili asfaltirane staze koje su bliže Ložionici, jer je druga strana bila neuređena, sa jednim putićem koji su utabali pešaci. Kada je pre skoro godinu dana završen novi park i napravljena pešačko-biciklistička staza uz njega, ostao je neuređen deo od parka, preko pruge, do staza na Bulevaru Evrope.
 
Pošto je uklonjen pružni prelaz tokom zime, građani su se obratili 021.rs sa pitanjem hoće li sada dobiti celu pešačko-biciklističku stazu i sa druge strane ulice Radomira Raše Radujkova, nakon čega su iz UGZI naveli da će se izvesti neophodni radovi.
 
U tenderskoj dokuemntaciji je navedeno da će biti sagrađeno po 116 metara trotoara širokog tri metra i biciklističke staze široke dva metra. 
 
 
Ukupna vrednost radova je 7.078.638 dinara sa PDV-om, što je za oko 350.000 dinara manje od procenjene vrednosti. 
  • Stefan

    10.09.2022 10:01
    Petrovaradin uopšte nema biciklističke staze.Kakvi su planovi za taj deo grada?
  • Алф

    09.09.2022 19:13
    Могло би нешто да се уради и између Сајлова и Руменке,
  • Dragana

    09.09.2022 16:43
    Ma dajte da se skupimo nas nekoliko i zavrsimo to za vikend :-D. Ima li zainteresovanih? :-D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti