FOTO: Kakva je ponuda i kako se kreću cene na cvetnoj pijaci?

Novosadska cvetna pijaca otvorena je danas, a trajaće do subote, 10. septembra, na platou ispred Spensa.
FOTO: Kakva je ponuda i kako se kreću cene na cvetnoj pijaci?
Foto: 021.rs
Brojni rasadnici i uzgajivači biljaka su se ponovo okupili na ovoj tradicionalnoj pijaci, a za 021.rs kažu kako se nadaju boljoj poseti u subotu nego što su je danas imali.
Jedna od tezgi pripada i rasadniku začinskog i aromatičnog bilja Soul Garden iz Temerina koji kažu da se cene kreću od 150 dinara pa nadalje, a da to najviše zavisi od veličine i starosti sadnice.
"Imamo ponudu začinskog i aromatičnog bilja kao što su lavanda, ruzmarin, domaći bosiljak, čili paprika, žalfija... Cene se kreću od 150 do 500 dinara, tako da za svakoga ima po nešto. Naspram drugih godina je nešto malo i poskupelo, ali to zavisi i od materijala koji se koriste i ostalog", kažu oni za 021.rs.
 
 
Uzgajivači kaktusa iz Vrbasa, poznatiji kao "Paja kaktus" kažu da je pijaca slabije posećena, ali da je razlog najviše zato što je jesen, jer na proleće ljudi više i kupuju. 
 
"Cene nam se kreću od 150 dinara pa naviše, a sve to zavisi od veličine i vrste, ima ih od eševerija, pa do graptopetaluma i ostalih vrsta", kažu oni.
 
Od rasadnika "Hortika" iz Sremske Kamenice kažu da ove godine nisu puno menjali cene iako im je materijal kojim tretiraju biljke poskupeo za 40 odsto.
 
"Mi prodajemo uglavnom ukrasno baštensko bilje za ozelenjavanje dvorišta, terasa, balkona, a imamo i začinsko bilje, dok su sada u jesen su atraktivne i ukrasne trave, čuvarkuće, razno žbunje, četinari... Cene idu od 100 dinara pa nadalje, u zavisnosti od veličine, starosti biljke, vrste i ostalog. Mi i dalje uspevamo da se držimo starih cena, ali nije lako s obzirom da nam je materijal poskupeo", kažu oni za 021.rs.
Cvetna pijaca će u subotu biti otvorena od 8 do 18 časova.
 
Organizator događaja je, kao i uvek, Pokret gorana Novog Sada.
 
Posetioce očekuje veliki izbor sezonskog i saksijskog cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, kao i bogat izbor zdravstveno-bezbednosnih proizvoda i rukotvorina, najavlivo je Pokret gorana.
  • Milana

    09.09.2022 22:43
    Ja se uvek obradujem cvetnoj pijaci ali danas me je iznenadilo što su saksije koje sam tražila 1600d a u plastikarama i kin. robnim kućama 1190d (juče sam kupila dve). Prošla sam ujutru, slikala jasmin sa cenom 500d. Čim su prodali jedan, skinuta je cenu, kaže: 800d. Pred zatvaranje vidim da su svi neprodati. Izbor je, definitivno, veći nego na pijacama ali je većina toga skuplja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti