Šampioni stižu u Novi Sad: Mozzart otvara novi teren posvećen zlatnim basketašima

Muška reprezentacija Srbije u basketu 3x3 u utorak stiže u Novi Sad nakon odbrane titule na Evropskom prvenstvu u Gracu.

Tim povodom, kompanija Mozzart otvoriće teren u Novom Sadu posvećen našim basketašima, a u okviru društveno odgovorne akcije "Sto terena za jednu igru".

Obnovljeno 94. igralište u ovoj akciji, u Banatiću, na kojem će stasavati neke nove generacije otvoriće Dejan Majstorović, Mihailo Vasić, Strahinja Stojačić i Marko Branković, ali i Dušan Bulut, Stefan Stojačić, Marko Ždero, Marko Savić, Stefan Kojić, Aleksandar Ratkov i Miroslav Pašajlić. 

Svečano otvaranje zakazano je za utorak, 13. septembra u 18 časova, u Omladinskog pokreta 14, gde će basketaši zajedno preseći svečanu vrpcu, a potom i isprobati nove koševe.
 
Ovi momci zlatnu karijeru započeli su osvajanjem prvog mesta na Svetskom prvenstvu u Grčkoj 2012. godine. Potom su se ređale medalje sa raznih takmičenja, a bronza je na njihovu adresu stigla i sa Olimpijskih igara u Tokiju.
 
Svečanom presecanju vrpce prethodiće revijalni basket turnir na kojem će učestvovati i naši zlatni basketaši. Potom će biti organizovano i takmičenje u šutiranju trojki za koje će se zainteresovani prijavljivati na samom terenu. 
 
Najuspešniji šuteri će osvojiti vredne nagrade, ali će i svakim pogotkom doprineti uvećanju sume koju će kompanija Mozzart donirati udruženju "Čepom do osmeha".

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti