Zakazana sednica Skupštine grada, nema odluke o gradonačelniku

Sednica Skupštine Novog Sada zakazana je za petak, 16. septembar.
Zakazana sednica Skupštine grada, nema odluke o gradonačelniku
Foto: 021.rs

Iako se očekivalo da odbornici na narednoj sednici glasaju o gradonačelniku Novog Sada, ova odluka, zasada, nije stavljena na dnevni red. 

Po svemu sudeći, čeka se sastanak novosadskih naprednjaka na kojem će biti odlučeno o kandidatu za gradonačelnika. Postoji mogućnost da odluka o izboru prvog čoveka grada bude stavljena na dnevni red Skupštine i u poslednjem trenutku, odnosno u četvrtak u večernjim satima.

Ono što se sada vidi u dnevnom redu, odbornici će odlučivati o predlozima više urbanističkih akata. Tako će se pred odbornicima naći predlog Plana generalne regulacije Petrovaradina sa Petrovaradinskom tvrđavom, dopune plana za Mišeluk, plan koji se tiče policijske stanice na Novom naselju, plan za lokalitet na uglu Marka Miljanova i Filipa Višnjića, plan za zelenu površinu uz Bulevar cara Lazara, za lokalitet Dnevnika, kompleks Dečije bolnice... Tu su i planovi za Sremsku Kamenicu, vikend naselja Glavica i Artiljevo - Popovica.
 
Na dnevnom redu su i izmene programa investicionih aktivnosti, kao i Izveštaj o izvršenju budžeta Novog Sada u prvoj polovini ove godine. 
 
Odbornici će glasati i o postavljanju spomen-obeležja novosadskim Jevrejima, učesnicima Narodnooslobodilačkog pokreta, koji su poginuli u Antifašističkoj borbi od 1941. do 1945. Spomen obeležje, u obliku vertikalne granitne blok-ploče biće postavljeno na zelenoj površini u dvorištu Sinagoge, u Jevrejskoj ulici.
  • Her flick

    12.09.2022 18:51
    Ala ce helga iz urbanizma ovim da profitira a i mnogi uz nju.
  • rale

    12.09.2022 16:26
    gamad
    Koja je ovo gomila beskorisnih i apsurdnih parazita, jezivo...
  • Tarif

    12.09.2022 15:43
    Momak koji ne obecaje
    Nikad mi nece biti jasno otkud tolika hrabrost tim mladim ljudima da hrle na funkcije kojima nisu dorasli ni po jednom osnovu. Djuric iza sebe nema nikakav rad ni biografiju da bi uopste bio kandidat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti