Šta donosi novi dan: Topla sreda i ponešto od dešavanja za svačiji ukus

Svaki dan je bolji od utorka, kada čitate ovaj vodič. Sreda nam je svima nekako srećnija, a možemo da najavimo i da će dan biti topliji.
Šta donosi novi dan: Topla sreda i ponešto od dešavanja za svačiji ukus
Foto: 021.rs

U novom vodiču za dan pred nama, sredu, 14. septembar, saznaćete najbitnije servisne informacije, šta kažu meteorolozi, kao i gde eventualno možete da provedete veče.

Krenućemo od najbitnijeg.

Vreme
 
Pred nama je nekoliko dana koji će biti prava mora za meteoropate. Takav dan bi mogao da bude i u sredu, za kad meteorolozi najavljuju najnižu temperaturu od 13°C, a najvišu dnevnu od 31°C.
 
Tokom dana mestimično oblačno, bez padavina. 
 
Kao što smo pomenuli, meteoropatske reakcije su vrlo moguće. Blagi oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada u sredu neće imati struje. U periodu od 8.30 do 9.45, bez struje će biti Stevana Mokranjca 10-18, Đorđa Jovanovića 2-6, 1-7, Pasterova 14-16, Rumenačka 21, 99 i 101.
 
Od 10.15 do 11.30 bez struje će biti Rumenačka 1-9 i poslovna zgrada, a od 12 do 14 će bez struje biti Crpna stanica, Kornelija Stankovića, D.O. Glas, S.D Željezničar, Nova ložionica, Lokoteretna stanica, Ranžirna stanica, Merkur i Internacional.
 
U toku su radovi na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat na uglu Stražilovske i Maksima Gorkog. Zbog ovih radova privremeno je zauzeta krajnja desna saobraćajna traka u Stražilovskoj na raskrsnici, te je potreban oprez.
 
U toku je i izgradnja vrelovodnog priključka za objekat u Filipa Višnjića 7-9. U delu Filipa Višnjića od broja 5b do 15 zauzeta je jedna saobraćajna traka za potrebe izvođenja radova. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz ograničenje brzine na 30 km/h.
 
Gde ići?
 
Ukoliko volite da se družite uz hranu, u 19h možete da odete u Crnu kuću na zajedničku vegansku večeru. Priprema hrane počinje u 15h, u čemu takođe možete da učestvujete.
 
U toku je Festival kamerne muzike, a u sredu u Gradskoj kući nastupa Klavirski trio. Sviraju muzičari iz Severne Makedonije, a početak je u 20.22.
 
Specijal posvećen crnom humoru (ili bolje rečeno, crnjem humoru) u sredu će biti u Domu kulture. Program počinje u 20 časova, a zabavljaće vas četvorica stend-ap komičara.
 
Izložba "Lica, predmeti i prostori" u toku je u Arhivu Vojvodine. Možete da je pogledate radnim danima od 7.30 do 20 časova, a postavka će biti tu do 23. septembra.
 
Još jedna izložba je u toku i to "Entoni Donaldson – Fotografije skulptura", u Svilari. Otvorena je do 22. septembra, a možete da je pogledate od 10 do 18 časova.
 
Sredom se održava pub kviz u kafe-knjižari Zenit. Prijave su obavezne, a početak je u 20 časova.
 
KC Lab u sredu uveče organizuje druženje koje popularno naziva "Gljivarenje". Na programu je house muzika, a start je u 19 časova.
 
Izložba "Preoblikovanje – Od upotrebnog predmeta do savremene forme" Aleksandra Stanojevića Kempe u toku je u Galeriji SULUV. Pogledajte je u periodu od 10 do 14 časova, a otvorena je do 23. septembra.
  • Dr Milanče Mitovski

    14.09.2022 07:35
    „КАМПАЊА“ РОЂЕНДАНСКА!
    Нашем унуку Доротеју Филиповићу прослависмо богато, весело и у кругу родбине и пријатеља трећи рођен дан. Он је једно напредно и знајуће дете са својим причама и осмесима заокупља пажњу свакоме. Поводом тога написао сам песму, којом му, од срца, честитам трећи рођен дан:

    ТРЕЋИ ДОРОТЕЈУ РОЂЕН ДАН

    Већ одоше три године дана
    Расте Доротеј без мана
    Крену као мали дечкић,
    А сада видимо да је момчић.

    Анђелче, злато, дедино
    Порасао, прича и смеје се,
    Цвеће миришљиво медено,
    Прича, пева, игра, креће се.

    Захтева он дечију пажњу,
    Обожава у уличну вожњу,
    Одушевљава га све на улици,
    Дечја граја, највише повици.

    Данас је посебно очаран
    Јер, три годину дана својих пуни
    И зато је весео и раздраган,
    А сада, рођенданску свећу дуни
    И торту, с мераком, гуни!

    Нека те мудрост краси
    Као што те краси
    Лепота и гласић мали.
    Нека те срећа прати
    На путевима знаним
    Који ће ти живот дати.

    Сваке године на овај дан
    Срећан ти пресрећан рођендан,
    Забележи данас у споменар
    Твом срцу најлепши је дар.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti